И.д. кметът на Гълъбово – с 6 обвинения. Преглед на в.”Новината” – четвъртък

“Кмет с 6 обвинения” е водещото заглавие на в. “Новината” в четвъртък. Шест обвинения са повдигнати на и.д. кмет на Гълъбово Пламен Бараков от Окръжната следствена служба в Пловдив, съобщи пред “Новината” самият той. Определена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 6000 лв. На свой ред Бараков е поискал отвод на двамата следователи, ангажирани със случая.

Участие в престъпна група, в която са включени и други представители на администрацията, е едно от обвиненията срещу него. Сред “греховете”, за които ще го разследват, е и предложението му Общинският съвет да даде банкова гаранция на Общинската фирма БКС за кредит от 6 млн. лв. С парите беше построена новата и модерна сграда на Общината, в която администрацията се премести скоро.

За дадена банкова гаранция на същата фирма за малко над 100 000 лв. с цел изграждането на път е третото обвинение срещу Бараков. “За кредит фирмата трябва да има гаранция от собственика, това в случая е Общинският съвет”, недоумява Бараков. Като най-абсурдно обаче той приема обвинението, че е нарушил сам собствената си заповед за вътрешния ред на Общината, като е подписал документ без становище на директор на дирекция. Вестникът цитира и председателката на ОбС Янка Петрова, която също недоумява защо са нарочени хора от администрацията.

* * *

“Суперапарат лови белодробни болести” е друго заглавие от ежедневника. Уникален за Стара Загора апарат, който прави пълни изследвания на дишането и белодробната дейност при пациенти с хронични дихателни заболявания и при пациенти с професионални болести, свързани със замърсен въздух, бе дарен на Университетската болница вчера. С него Стара Загора се нарежда до останалите университетски градове, посочи управителят на УМБАЛ д-р Кирил Добрев.

С петия в страната бодиплетизмограф бе оборудван специализираният диагностичен кабинет за функционално изследване на дишането в клиниката. Съвременната диагностична апаратура на стойност 114 хиляди лева е закупена със средства, осигурени от държавните предприятия в енергийния комплекс – „Мини Марица-изток” ЕАД и „ТЕЦ Марица-изток 2″ ЕАД.

* * *

Мъж ще лежи почти 3 години в затвора заради кражба на 43 лева, съобщава още вестникът.

Районният съд в Чирпан наложи ефективна присъда от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода на 29-годишния Иван Иванов от Чирпан заради това, че мъжът заплаши с нож и ограби таксиметрова шофьорка, като й задигна 43 лв., научи “Новината”.

Мъжът е нападнал шофьорката на такси в Чирпан през лятото. Инцидентът е станал на 7 юли около 1:20 часа. В района на Многопрофилната болница за активно лечение в града непознат мъж се качил като клиент в управлявания от младата шофьорка таксиметров автомобил и след като я заплашил с нож, взел оборота й от 28 лв. в дребни банкноти и 15 лева на монети.

(STZAGORA.NET)

-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн