ВМРО се бори срещу Кълвача със залесителна акция

Залесителна акция около придобилия печална слава обект на фирма “Кълвача Инвестмънт” на Аязмото ще организира през пролетта ВМРО-БНД. Това съобщиха представители на старозагорската структура на пресконференция вчера. Строителният обект, който някога беше ресторант и чиято приватизация от години предизвиква остри реакции сред обществеността, ще бъде обграден със зелен пояс от дървесни видове, каквито съществуват в парка от времето на митрополит Методий Кусев. Според Кристиян Петров, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО, по този начин войводите ще докажат, че имат друго виждане за парка, че патриотизмът започва от дома, от семейството, от родния град. Той лансира и идеята за превръщане на сградата в музей, включително и музей на стореното от митрополит Методий Кусев.

По думите му по този начин обществото ще покаже на инвеститорите, че преди всичко са длъжни да се съобразяват с екологичните изисквания и интересите на гражданите, а след това – със своите собствени интереси.

Във връзка с бъдещето на обекта, за който има издадено строително разрешение, Кристиян Петков посочи, че ВМРО в Стара Загора обмисля да заведе гражданско дело. Това можело да стане заедно с неправителствени организации, а в момента се водели консултации с юристи.

Женската организация на ВМРО обяви коледната си инициатива – събиране на играчки за децата от детската градина в село Хан Аспарухово. До 23 декември в офиса на организацията, на ул. “Кольо Ганчев” 62 (Стария съд), всеки, който желае, може да се включи в благотворителната акция. В нея могат да участват не само членове и симпатизанти на ВМРО, уточниха представителите на организацията.

Слава АНГЕЛОВА

Коментар по темата – ТУК.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн