Наркомани пребиха децата си. Родителите са българи, млади и образовани

Родители са пребили и изоставили на улицата 3-годишното си момиченце. То е било открито от граждани и предадено в полицията. Информация по случая бе потвърдена за “Старозагорски новини” от Стела Павлова – главен експерт в отдел “Закрила на детето”.

На 15 ноември 2010 г. в 16.40 часа в Отдел “Закрила на детето” постъпва сигнал от МВР, че при тях е момиченце, на видима възраст около 3 годинки, с наранявания по тялото. Веднага е заведен устен сигнал за насилие над дете. Определен е социален работник, който да работи по случая.

Същия ден момиченцето е отведено в Дома за деца лишени от родителска грижа “Незабравка”. Още при транспортирането му обаче, прави впечатление, че е отпаднало, вяло, със слаби реакции и кръвонасядания по цялото тяло вследствие на побой. Още същата вечер момиченцето е настанено в Невро-хирургично отделение на МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович”. Медиците, които са се грижили за него твърдят, че детето е изключително красиво и недоумяват, как родители могат да наранят така рожбата си. От болницата е изписано с подобрение, но е изключително травмирано психически.

При постъпването в Дома, то през сълзички питало: “Нали тук няма да ме биете?!”

При посещаване на адреса на семейството социалните работници установяват, че има опасност за живота и здравето и на другото по-малко дете – момченце на годинка и половина, което също е с охлузвания и хематоми от побой по крайниците и по главичката. Веднага и то е настанено в Дома за медико-социални грижи.

Тъй като се касае за деца, жертва на насилие, веднага е сформиран мултидисциплинарен екип, който на 19 ноември се събира на работно заседание. Присъстват представител на районна прокуратура, на отдел “Закрила на детето”, на полицията, личните лекари на децата… Целта е да се установи реално ситуацията и се набележат следващите стъпки. След като прокуратурата образува производство, ще се повдигне съдебно искане срещу родителите. Децата остават настанени в институциите.

Родителите са българи, млади, образовани старозагорци. Те не са реагирали по никакъв начин на действията на социалните служби за отнемане на родителските им права и прибиране на децата им в институции.

Росица РАНЧЕВА
-vvv

бутон за сайт

1 коментар on “Наркомани пребиха децата си. Родителите са българи, млади и образовани”

  • milenkorak wrote on 23 ноември, 2010, 10:18

    Това е нечовешко. Родителските права на тези образовани хора трябва да бъдат отнети, а те самите трябва да бъдат лекувани. А аз не разбирам защо на тези люде не се споменават имената, макар че съседите и близките им знаят за кого иде реч. Те не трябва да се прикриват, защото това не е в полза на обществото, а на самите родители-мъчители.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн