Започна събарянето на сградата на Стария съвет в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Триетажната административна сграда в центъра на Стара Загора, позната като Стария съвет, съвсем скоро ще отвори пространство за продължението на парк „Пети октомври“. Днес започнаха дейностите по събарянето на постройката, която бе определена от експертите на Община Стара Загора като опасна.

Методът на събарянето е по предписание на Община Стара Загора, уточниха от фирмата, която извършва дейностите – „Елми“ ООД. Постройката ще бъде премахната за малко над 2 седмици, допълниха те.

„Даваме своеобразен старт на един проект, който ще преобрази изцяло облика на центъра на нашия град. Трябва да се отбележи и че от Общината избраха старозагорска фирма, която да извърши дейностите, което за пореден път доказва, че тя мисли за благото на местния бизнес“ – подчерта Методи Губеров, работещ в „Елми“. Той уточни, че до двадесетина дни пространството зад Универсалния магазин трябва да бъде разчистено от отломките.

Новосформираната свободна зона ще се впише в облика на централната градска част като естествено продължение на Градската градина. Разработката е дело на архитектурно студио „Х2“, което спечели конкурса за идеен проект за площад на мястото на стария градски съвет.


#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн