Тази събота: Еньовденски събор и 50 години от обявяването на Старозагорските минерални бани за национален курорт

STZAGORA.NET
*
За трета поредна година в курортното селище Старозагорски минерални бани ще се проведе Еньовденски събор – празник на билките, слънцето и водата. Събитието ще се състои на 24 юни (събота), като началото му е в 6.00 часа сутринта.

Празничната програма по повод празника ще започне с посрещане на изгрева, бране на билки и виене на еньовски венец. Фолклорната програма е от 9.30 часа, а официалното откриване на събора е предвидено за 11.00 часа. Целта на събора, който се провежда със съдействието на Община Стара Загора, е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор

Тази година на Енвовден ще бъде отпразуван юбилей – 50 години от обявяването на Старозагорски минерални бани за национален курорт.

Съпътстващите мероприятия отново ще са “Селски двор”, с който ще бъдат представени българският бит и култура, изложба-базар, детски пленер, разучаване на български танци, както и демонстрация на производство на розова вода.

Организатори на еньовденското веселие и юбилея на курортното селище са Община Стара Загора, кметството на Старозагорските бани, НЧ „Христо Ботев–1952“, както и селата от района – Ново село, Сулица, Лозен, Сладък кладенец, Елхово, Казанка, Остра могила и Малка Верея.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн