Хвърчащи бюлетини и събрани роми в Стара Загора, сигнализират от “Запазете Бедечка”

STZAGORA.NET
*
Група роми са събрани в центъра на село Калояновец, община Стара Загора – съобщават от “Запазете Бедечка” и коментират, че вероятно става дума за опит за купуване на гласове.

“Насипни хвърчащи бюлетини, без номер и печат. Това е най-големият потенциален проблем в старозагорския референдум. За разлика от изборите, сега бюлетините не са в кочан, нито има инструкция как да се сгънат. Бюлетините са твърде големи за плика” – се казва в съобщението.

В момента защитниците на парк Бедечка внасят сигнал в ОИК. В него е писана и липсата на избирателни списъци.

Няма инструкция дали пликовете да се запечатат, или не. Така при броенето и евентуално изпадане на пликове може да се даде повод на комисии да се опитват да броят валидни гласове за невалидни.

Не на всички секции има образец на бюлетина и телефон за сигнали (секции 5 и 54). В комисиите масово остават по трима или дори двама членове на СИК.

Сигналите идват на специализираната онлайн платформа, която бранителите на Бедечка пуснаха преди дни. Наблюдатели, обучени от “Прозрачност без граници”, обикалят целия град.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн