Звездите на “Барселона” пристигат на 20 септември в Стара Загора за мач с Христо Стоичков и приятели

STZAGORA.NET
*
Футболната легенда Христо Стоичков не забравя старата си любов. След бляскавия му юбилей на 20 май 2016 г. на стадион “Васил Левски”, събрал 40 000 зрители, Камата ще посрещне дрийм-тима на “Барселона” на 20 септември тази година на стадион “Берое” в Стара Загора.

За голямото футболно събитие съобщиха преди малко самият той и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

“Благодаря, г-н кмете, за тази инициатива. Аз не забравям откъде съм тръгнал в големия футбол – навремето служих тук, в Стара Загора, в поделение 26110, а през последните 5-6 години двамата с Вас държим добра връзка, макар и отдалеч. В Стара Загора ще дойдат истински футболни звезди. Поемаме една голяма отговорност двамата с Вас и през оставащите дотогава 3 месеца нека да направим така, че и малките деца да се почувстват победители в този ден” – каза Стоичков пред десетките камери и микрофони, които го чакаха в Община Стара Загора.

Модерният ляв е поканил Хосе-Мари Бакеро – капитан на отбора и треньор, Андони Гойкоечеа, Феликс Мингета, Людовик Жули, Ерик Абидал, Родригес, Хулио Салинас и други. От треньорите, с които е работил, той спомена, че ще покани екнаставника на “Барса” Чарли Решак, Тони Бруинс и кондиционния треньор Анхел Вилда. В деня преди футболната фиеста ще има различни мероприятия и изненади в Стара Загора. “Когато аз отидох в Барселона, знам как ме приеха тези момчета. Затова искам тук и за тях да се направи един чуденес ден, един спомен, и да си изкарат няколко дни чудесно в Стара Загора. Ще имате възможност да ги видите, да се срещнете с тях, да ги питате. Искам да направим хората щастливи. Аз затова излизам да играя” – сподели Стоичков, който пристигна в България вчера, за да уважи благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

В своя отбор той ще събере приятели както от най-успешния български тим от 1994 г., големи имена на българския футбол от Стара Загора (Васил Драголов, Кашмеров), Пловдив, Сливен, Ямбол, Хасково, Димитровград и други градове, така и от по-младото поколение български футболисти. “Не забравям тези момчета, с които съм играл, и е логично да дойдат. Ще има специални подаръци за ветераните на “Берое”, тръгнали от Стара Загора – Петър Жеков, Петко Петков, Стойчо Младенов, Георги Димитров. Те трябва да усетят обичта на хората, да бъде празник и за тях, защото това са символите на нашия футбол преди нашето поколение, които проправиха пътя за нас” – каза Христо Стоичков.

След чудесната новина за футболните фенове кметът Живко Тодоров обобщи: “Христо Стоичков показва, че е голям не само на терена, но и като човек. Той мисли за България, , той е пример за младите как да се развиват. Малко са хората като него, които в наши дни милеят и за обществото, за това, как да зарадват хората с нещо хубаво. Очаквам на 20 септември да направим заедно с него добро дело за България в Стара Загора – европейския град на спорта 2017 г.!”

Повече от час Стоичков раздава автографи и разговаря с представители на медиите и старозагорските фенове. На пресконференцията снощи присъства пъpвият му кoмандиp от казармата в Стара Загора о.р. майор Атанас Ангелов, когото Стоичков прегърна и разцелува сърдечно, наричайки го “бате Наско” (на neтата снимка).

Събитието „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели“ е на 20 септември 2017 г. на стадион „Берое“ в Стара Загора. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач вече се разпространяват в мрежата на Eventim, както и във фен магазина на стадион „Берое“. Цена на билетите: от 30 лв. до 80 лв.
a>


#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн