Живко Тодоров: Имам решение за “Бедечка”, което устройва и двете страни, чакам да мине референдумът

STZAGORA.NET
*
Имам готово компромисно решение по казуса „Бедечка”, което да устройва и двете страни. Ще изчакам да мине референдума и ще го съобщя, коментира пред “Дарик” кметът Живко Тодоров.

„Чаках всички да се налудуват по темата и хората да разберат, че този казус не е лесен за решаване. Аз имам решение, което в голяма степен ще защити обществения интерес за запазването на зеленината, както и интереса на собствениците и общината, който е да не се харчат много пари. Може да се търси вариант и със замяна на имоти, въпреки че сме ограничени откъм ресурс, каза Тодоров. Според него не всички имоти трябва да се отчуждават, необходимо е да се направи нещо различно.

„Главният архитект Иван Кирчев беше правилно освободен, защото той не е гарантирал запазване на зеленината в квартала. Ако тогава бяха заснети всички дървета и цялата растителност, нямаше да стигнем до тук. Оказа се, че когато е приет ПУП-а, заснемането е било по групи, а не подробно, както и че дърветата не са нанесени на картата”, допълни кметът.

Живко Тодоров е разговарял и с премиера Бойко Борисов по казуса „Бедечка”. „Мине ли референдумът, отивам с резултатите при премиера и заедно ще потърсим решение. Общината няма никакво намерение да национализира имотите, тази дума е забравена. Важно е да чуем мнението на хората и още на следващия ден да тръгнем към определено решение”, категоричен е кметът.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн