Второ основно училище “П. Р. Славейков” посреща 24 май с чудесни резултати и награди

STZAGORA.NET
*
В празничния 24 май в 9 часа в двора на Второ основно училище “Петко Р.Славейков” – Стара Загора започва тържество, на което ще бъдат наградени 30 изявени ученици, постигнали големи успехи в областни и национални олимпиади и класирани на национални конкурси и състезания, съобщи директорът Милена Желязкова.

В 10 часа първите класове ще представят в своите класни стаи своите специални тържества, подготвени за големия ден. Ученици и преподаватели ще се включат и в шествието, което ще премине по бул.“Цар Симеон Велики“.

Целият месец май бе оживен от много и интересни събития в училището, което тази година отбелязва навършването на 190 години от рождението на патрона си и 60 години от своето създаване.

* В актовата зала на училището децата имаха вълнуващи срещи с известния актьор Станимир Гъмов, който е възпитаник на школото и с представители на Баскетболния клуб „Берое“, в който състезателят Тодор Тодоров е родител на възпитаник на училището. Срещите преминаха при огромен интерес от страна на учениците, с много снимки за спомен и вдъхновение.

* Децата от III “Г” клас заедно със своите родители участваха в проект – “НОЩ” (Неформално Образование по Щастие). Цяла година малките третокласници се учеха как да бъдат щастливи, да развият максимално своят потенциал и да намират пътя към доброто. Проектът има за цел да възпита бъдещи добри хора, които ценят усмивката и добрата дума, с отношение към щастието. Изградените у децата социални умения: как да открият себе си, как да се справят сами и как да помагат на другите ще повишат нивото на тяхната емоционална грамотност и стабилност.Човек може да се научи да бъде щастлив. За пътешествениците звездите са водачи, за други – само малки светлинки. Може да е трудно да променим живота си, но винаги съществува възможност да променим начина, по който гледаме на него. Всеки ден, с една стъпка поне можем

* На 17 май за първи път във Второ основно училище се проведе кулинарна работилница, част от кампанията “Food Revolution Day – Българската хранителна революция”. Малките деца от подготвителна група твориха и опитваха картини от плодове и зеленчуци; откриха захарните бандити в напитките и научиха как да си приготвят плодова вода.

* Сребърно отличие завоюва отбор “Славейковци” в надпреварата за компютърни проекти “IT Знайко” + Малък финал, проведена на 12-14 май 2017 г. В рамките на два часа Мария, Димитър и Георги Еневи от V “Б” клас мериха умения в една група с шестокласници. Петокласниците разработиха проект на тема “24 април – Ден на Земята”. В перфектната си защита пред компетентното жури децата разказаха за мотивите си при избор на тема и обясниха методите и техническите похвати, които са използвали при разработката.

* В оспорвана надпревара на Общинското ученическо първенство по бадминтон първо място завоюва момичета на Второ основно училище, а противници в надпреварата бяха IV ОУ “Кирил Христов” и ПМГ “Гео Милев”. В оспорвани двубои със състезатели на IV ОУ “Кирил Христов”, СОУ”Васил Левски” и VI “Св. Никола”, момчетата на Второ ОУ се класираха на трето място.

* Първо място завоюваха в областното състезание по шахмат четиримата “гросмайстори” славейковци. Противници на децата бяха отборите на ОУ “Мати Болгария” – Казанлък и Второ ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Раднево.

* Непосредствено след 24 май ще бъдат обявени носителите на награди от Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“, който Второ основно училище обяви по случай своите юбилеи тази година. Националният конкурс е за ученици в 4 възрастови групи: I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас, XI-XII клас, и е в няколко категории: рисунка, фотография; презентация, есе; стихотворение и драматизация.

Честит 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн