Адв. Таньо Брайков е новият председател на Общински съвет – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Общинските съветници в Стара Загора избраха на днешното си редовно заседание своя нов председател. Той е адв. Таньо Брайков (на снимката), председател на Постоянната комисия по законност и обществен ред на ОбС. Смяната се наложи, след като предишният председател Емил Христов беше избран за народен представител в 44-тото Народно събрание. Кандидатурата на Брайков за председател, която остана единствена, бе предложена от Николай Диков, водач на съветниците от ГЕРБ в ОбС и член на НИС на МГЕРБ.

При извършеното тайно гласуване 5-членната комисия по избора с председател Даниела Лекина отчете, че в урната са намерени 49 плика. 6 от тях са били празни, 35 действителни и 8 недействителни. По този начин адв. Таньо Брайков бе обявен за избран.

Общинският съвет гласува възнаграждението на новия председател на Общинския съвет. То ще е в размер на 90% от възнаграждението на кмета, с корекцията, че работният му ден ще е 6-часов, което редуцира месечното му възнаграждение до 75% от това на кмета на Общината, плюс допълнително възнаграждение от 1,26% за всяка година трудов стаж.

Таньо Брайков е роден през 1962 г. в Стара Загора. Завършил е специалността Право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. От 21 години работи като адвокат. Общински съветник е първи мандат. Член е на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора. Семеен е, има дъщеря, също юрист.

На мястото на избраните за депутати Емил Христов и Радостин Танев се заклеха двама нови общински съветници от групата на ГЕРБ – Светлана Иванова и Гочо Карагьозов. Те бяха старейшини от най-многобройната група в Общинския съвет в града и през мандат 2011-2015 г.

Новият председател на ОбС адв. Таньо Брайков (в средата) заема мястото си

Клетвата на двамата нови общински съветници - Гочо Карагьозов и Светлана Иванова

#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн