Защитниците на Бедечка правят палатков лагер пред Общината в сряда и четвъртък

STZAGORA.NET
*
Палатков лагер на площада в центъра на Стара Загора ще бъде вдигнат в сряда вечерта по инициатива на групите “Запазете Бедечка” и “Окупирай Бедечка”. На другата сутрин, в четвъртък, участниците в инициативата ще посрещнат общинските съветници преди тяхното заседание същия ден в зала “П.Р.Славейков”, за да им напомни, че преди 7 месеца са обещали пред гражданите на Стара Загора максимално запазване на зелените площи в парк Бедечка.

“Паркът отново е изправен пред смъртна заплаха – пишат в посланието си организаторите. – Вие, госпожи и господа общински съветници, признахте, че през годините е имало много грешки, пороци и незаконни действия в посока унищожаването на Бедечка. И обещахте, че ще ги поправите. Сега ние се събираме, за да ви го напомним и отново да повторим „Стига лъжи! Стига беззакония!“. Нужно е разследване, а не политически интриги”. Кампанията на природозащитниците е обявена срещу “манипулациите на т.нар. комисия за Бедечка, която изрече лъжа след лъжа”.

Разпъването на палатките е от 17:00 до 18:00 часа в сряда. Посрещането на общинските съветници е от 08:00 до 9:00 часа в четвъртък.

За инициативата е създадено Фейсбук-събитие на адрес https://www.facebook.com/events/246889159119533/
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн