BILLA организира безплатни уроци по народни танци пред магазините си в 20 града в събота и неделя

STZAGORA.NET
*
Инициативата е част от националната кампания „Ние обичаме България“
*
BILLA България организира безплатни уроци по народни танци на паркингите на магазините си в 20 града в страната. Инициативата ще се провежда всяка събота и неделя от 11 до 12 ч. в периода 25 март – 30 април (без 15 и 16 април, които съвпадат с Великденските празници). Подробен график може да бъде открит тук.

Общо 25 магазина в градовете София, Перник, Сандански, Пазарджик, Самоков, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Казанлък, Варна, Шумен, Разград, Русе, Враца, Плевен, Монтана, Габрово и Ловеч ще посрещнат всички любители на фолклора, които имат желание да научат някои от най-популярните български хора. Инициативата се осъществява в рамките на кампанията „Ние обичаме България“, която цели подпомагането на значими паметници на културата. Тази година проектът ще подкрепи Мадарския конник.

„Щастливи сме, че благодарение на BILLA жителите на 20 града в страната ще имат възможност да се докоснат до магията на българския фолклор. Народните танци са неизменна част от нашата народопсихология и душевност, в тях са вплетени чувствата, мечтите и желанията на народа ни. С безплатните уроци по народни танци на паркингите на магазините ни целим да възродим интереса към фолклора, за да можем всички заедно да съхраним това богатство и да го предадем на следващите поколения. В наши дни именно фолклорните танци са едно от малкото неща, които ни обединяват и ни карат да се хванем за ръце“, коментира Управителят на BILLA България Бойко Сачански.

Инициативата се осъществява в партньорство с местни школи по народни танци, които обучават любители. Целта е те да бъдат подкрепени и стимулирани да продължават да са посланик на българските традиции. Танцовите школи ще имат възможност да представят дейността си пред още по-голяма публика, като се изявят на паркингите на 25 магазина на BILLA в страната.

В рамките на инициативата ще бъде организирано състезание между школите, включили се в уроците по народни танци. Всяка танцова група ще може да подготви видео със свое изпълнение, а компетентно жури от представители на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще излъчи четирима победители, които ще имат възможност да спечелят участие в големия благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май в зала „Арена Армеец“.

Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева са част от звездите, които ще зарадват публиката в Арена Армеец. Билетите за концерта са на символична цена от 10 лв. и могат да бъдат открити във всички магазини на BILLA в София, както и в мрежата на Тикетпро.

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Nat?rlich, clever, Wunderlinge, Dakommichher!, VegaVita, Chef Men?, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNY reisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 6 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; чрез марката Penny – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез козметичната марка BIPA – в Хърватия. През 2015 г. в Австрия и в други страни, REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина, като генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България заема 31-во място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015 г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 37 града в страната със 110 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Nat?rlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн