Кандидат-депутатът от ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район Радостин Танев: Ние сме единствената листа само от местни хора и знаем как да работим за интересите на региона

STZAGORA.NET
*
Радостин Танев е на 31 години. Областен координатор е на Младежкия ГЕРБ в Стара Загора и общински съветник от ГЕРБ. Член е на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности и ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. Магистър по “Финансов мениджмънт” от Стопанската академия “Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието. Бил е председател на Младежкия общински съвет, както и зам.-кмет на Млада Загора. Занимавал се е с таекуон-до, волейбол и футбол. Семеен, с едно дете – Радислав, на 4 г.

- Г-н Танев, как според Вас протича предизборната кампания?
- Към момента, според мен, кампанията в Стара Загора върви спокойно. Радвам се, че успяхме да наложим позитивния политически модел в региона, с който ГЕРБ работи.

- Какво е основното послание, което отправяте към избирателите, с които се срещате?
- Желанието ми е хората да разберат, че ние, младите, сме способни и можем да вземаме важни решения, като отстояваме позициите на гражданите, които ни гласуват доверие. С работата си в Общинския съвет доказваме точно това.

- За съжаление обаче много млади хора избират пътя през Терминал-2 и търсят реализация навън…
- Голяма част от младежите намират своя път на реализация в България. За нас пример е кметът на Стара Загора Живко Тодоров и всички други, които избраха да се развиват тук и да работят за просперитета на Стара Загора. Много мои познати завършиха образованието си в чужбина, но се върнаха в родината си.

- Областен координатор за Стара Загора сте на Младежи ГЕРБ. Определят структурата като една от най-добрите в страната, каква е линията Ви на работа, за да привличате млади хора?
- Членовете на младежката организация на ГЕРБ в областта към момента са над 600 души, като се увеличават постоянно. В МГЕРБ през годините работим така, че да има все по-малко аполитични млади хора. Целта е да докажем, че политика не е мръсна дума. Енергията, която имат младежите, трябва да се поддържа, да бъде стимулирана. Правим това с реализирането на редица инициативи – социални, политически, така младите хора трупат опит, контакти, добиват смелост. Убеден съм, че с работа и пак работа всичко се случва.

- В Стара Загора беше направено много през последните години за осигуряването на една нормална, европейска среда за живот. Като общински съветник за какво още смятате, че трябва да се потрудим?
- Винаги има какво още да се направи. Радвам се за това, че Живко Тодоров води една постоянна политика за развитие на града и общината. Виждате големите проекти, които започваме тази година на важни за града места – централната улица и Аязмото, надлеза при “Бисер олива”. Не спира и подобряването на условията в детските заведения, и училищата. Това, върху което трябва да се наблегне според мен, е повишаване на инвестициите в града. В тази посока е и един от основните приоритети, които ние, кандидатите за народни представители от ГЕРБ, сме заложили – създаването на икономическа зона “Загоре”.

- Досега индустриалната вълна върви като че ли чисто географски от София на изток през Пловдив. Ще я дочакаме ли да стигне и до нашия регион?
- В програмата на ГЕРБ е заложено, че ще направим пет икономически зони в България – две в Южна и три в Северна България. Имах възможност да разговарям с г-н Борисов, зададох му въпроса, и той потвърди, че една от тези икономически зони е напълно възможно да бъде точно в Стара Загора. Според него именно заради начина, по който се развива градът, е най-нормалното нещо една от двете зони в Южна България да бъде при нас. Според мен това, което е наш очевиден успех – ниската безработица и високата средна работна заплата в Стара Загора и областта, действа и като своеобразна бариера пред новите инвестиции. Но подготвени хора така или иначе са ни необходими. В момента има достатъчно млади и не толкова млади кадри на високи нива, които са кореняци старозагорци, но са извън Стара Загора и могат на следващ етап да са полезни за града и региона. Като създадем възможности за динамично кариерно развитие, предполагам, че голяма част от хората ще се върнат. Стара Загора е един прекрасен град за живеене, за отглеждане на деца. Давайки възможност на младите хора да се развиват във фирмите и компаниите, които ще инвестират тук, ние ще създадем една страхотна нова среда.

- Партийната воля е добре дошла, но дали ще е достатъчна?
- По-скоро тук от значение ще бъде както работата на народните ни представители в бъдещия парламент, така и на местната власт. Всичко зависи от начина, по който напредват съответните градове. Стара Загора има всички нужни показатели това да се случи. В подкрепа на това, което казвам, е и отличната финансова стабилност на Общината и високият й кредитен рейтинг.

- Вие често вземате отношение по един друг актуален въпрос – налагането и масовото приложение на ин-витро репродукцията. На какво ниво е тя днес и какво още може да се желае в тази посока?
- Към момента това, което прави държавата, е покриване със средства на три ин-витро процедури. Това е достатъчно почти за цялата манипулация, с изключение на изследвания и допълнителни лечения, които трябва да се направят. Това, което ние в ГЕРБ залагаме, е да се работи докрай, до пълно постигане на търсения ефект и 100% покриване на разходите по манипулацията.

- До края на кампанията остават малко дни. Към какво бихте призовали избирателите?
- Искам да се обърна към всички хора, не само към симпатизантите на ГЕРБ, да гласуват на 26 март. Нашата кампания е очи в очи, с максимално много срещи, за да чуем реалните проблеми на хората. Ние сме единствената листа, която е изцяло от местни хора. Водачът е председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, аз съм също член на местния парламент. Нямаме “парашутисти”. Решавали сме проблемите на града и общината, знаем точно каква помощ искаме от София. Доказали сме, че можем да се борим за доверието на хората от Старозагорско и затова търсим тяхната подкрепа и сега.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн