В Сулица утре избират Цар Трифон

STZAGORA.NET
*
За десета поредна година в старозагорското село Сулица ще бъде избран Цар Трифон на 14 февруари. Събитието ще бъде открито в 11.00 часа в Пенсионерския клуб в селото, където присъстващите мъже ще разчупят специалната погача. В нея е скрита паричката, а на когото се падне, ще бъде тазгодишният носител на царската корона.

След края на церемонията всички заедно ще поемат с песни към дома на местната жителка Руска Рачева, като пъстрата и гласовита свита ще бъде предвождана от новоизбрания Цар Трифон. Там, заедно с миналогодишния избраник на съдбата, те ще зарежат ритуално асмата в двора на любезната домакиня, която ще подреди за своите гости богато отрупана трапеза.

Конкурсът за най-добро домашно вино ще започне в 12.00 часа, а в него заявка за участие са подали 30-ина сръчни местни производители. „Експертно“ жури от познавачи на тънкия аромат и вкус, ще оценят качеството на участващите в надпреварата напитки. Отличените ще получат грамоти и награди от самия Цар Трифон.

В програмата са предвидени много изпълнения на самодейките от певческа група „Бялата роза“ при НЧ „Пробуда – 1928“, както и любовни стихове, хумор и закачки.

Празникът се организира от кметството на село Сулица и местното читалище.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн