Членове и симпатизанти на ГЕРБ – Стара Загора обсъдиха с местната власт приоритетите за годината

STZAGORA.NET
*
„Нашата община отново има един от най-добрите проекти за бюджет в България. В съотношението приходи-разходи това личи ясно – той е стабилен и консервативен. За трета поредна година Стара Загора има близо 100 млн. лева. Отделят се разумно средства за инфраструктура и строителство, за образование, култура, спорт, социални дейности“, каза общинският лидер на ГЕРБ в Стара Загора и председател на Общинския съвет Емил Христов. „Безпочвените обвинения на опонентите ни, че пилеем общински пари, звучат несериозно!“ – категоричен бе той по време на среща с членове и симпатизанти на партията, живеещи в източната част на града и в кв. „Кольо Ганчев“. Те имаха възможност да се запознаят в детайли с Бюджет 2017 на общината. В залата на Читалище „Св. Климент Охридски“ зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова, Красимира Чахова и инж. Янчо Калоянов представиха приоритетите за годината по ресори, които определят и инвестиционната програма.

„Всичко, което правим, се случва по правилния начин. Постигнали сме намаляване на цените за преасфалтиране, рехабилитация на тротоари и междублокови пространства с около 25-30%. За нас е важно да използваме ефективно обществения ресурс“ – каза по време на срещата зам.-кметът инж. Калоянов.

Той подчерта, че са безпочвени обвиненията от страна на БСП за липса на осветление в града и селата, както и за липсата на инвестиции в инфраструктура. „Имаме един от най-осветените градове в страната, такива са и селата в общината. Реагираме на всеки сигнал, подаден до администрацията за липсата на осветление. Инвестираме в инфраструктура и това е видимо за всички нас. Само в последните месеци завършихме проект на стойност над 1,2 млн. лева за пътя Борово-Ловец. Улиците в селата също се променят, защото преди хората газеха в кал“ – допълни зам.-кметът. „Заложена е рехабилитация на една от основните пътни артерии в града ни – бул. „Св. Патриарх Евтимий“. Проектът ще реши много от проблемите с придвижването с автомобили. Мостовото съоръжение ще разтовари трафика с  4-лентов път, но и ще промени изцяло облика на града ни“ – добави инж. Калоянов. Той подчерта и други важни строително-ремонтни дейности, които предстои да се извършат в Стара Загора – завършване на проектирането на ЦДГ № 2 „Зорница“, залата в Синдикалния дом, преустройството на дарената от Мария Жекова сграда в културен център за даровити деца, продължението на ул. „Христо Ботев“, изработването на ПУП за част от кв. “Железник“ и други.

По време на срещата стана ясно още, че през 2017 г. са предвидени средства за основни ремонти на детски градини, училища и физкултурни салони. „В кв. „Кольо Ганчев“ вече има ясла, детска градина и училище, които отговарят на стандартите. Образователната инфраструктура е подобрена значително“ – подчерта ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. „Основната грижа на Общината е не само да се грижи за подобряване на тази инфраструктура, но и да се търси и подобряване на качеството на работа и образование“, допълни тя и подчерта, че ремонти предстоят за  СОУ „Железник“, ЕГ „Ромен Ролан“, СОУ „Иван Вазов“, IX ОУ „Веселин Ханчев“, ОДЗ „Звездица“ и ОДЗ „Звънче“.

„По отношение на културните и спортните събития Стара Загора се конкурира с градове, които имат далеч по-голям бюджет. Това е показателно. Календарът и в двете направления всяка година се увеличава“, каза още Иванка Сотирова.

За спорт от общинския бюджет през 2017 г. са предвидени около 3 млн. лева. В тази сума влизат ремонти на три физкултурни салона, на закритата лекоатлетическа писта, довършителни дейности в залата за художествена гимнастика и други. Това стана ясно от думите на зам.-кмета Красимира Чахова. „Плувният басейн, който бе изцяло обновен, ще бъде достъпен за всички граждани по график и с абонаментни карти. Общината предоставя безвъзмездно използването на спортни бази на клубовете, с което подпомагаме дейността им, както и достъпа до спорт на старозагорци“, допълни още ресорният зам.-кмет. Чахова подчерта, че тази година спортният календар съдържа над 100 събития и активности, които заедно с културните мероприятия ще бъдат събрани в специален каталог.

Срещите с ръководството на Община Стара Загора за представяне на бюджета, както и приоритетите за годината са вече традиция за членовете и симпатизантите на ГЕРБ в града. Тематичните разговори с актива на старозагорската структура продължават. На провелото се събрание на АБ “Изток” и АБ “Кольо Ганчев” присъстваха още областният организационен секретар на партията и водач на групата общински съветници от ГЕРБ Николай Диков, колегите му от ОбС Милена Желева, Мирослав Чобанов, Димо Димитров и Снежана Танева, народният представител от 43-тото НС Маноил Манев, членове на общинското партийно ръководство, представители на общинската администрация и десетки граждани.

По време на срещата бяха засегнати още изминалите президентски избори, както и предстоящият извънреден парламентарен вот. Стана ясно, че стабилността на града зависи пряко и от състоянието на държавата. „Ние не си служим с лъжи и измислици. Ясно се знае какво и как се прави в Стара Загора, виждат се резултатите от синхрона между различните нива на управление. Това трябва да продължи“ – категоричен бе общинският ръководител на ГЕРБ Емил Христов.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн