Задържаха под стража старозагорец, заловен за пореден път с алкохол зад волана

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Ч., на 24 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б,ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 14 януари 2017 г. в гр. Стара Загора, през тъмната част на денонощието, в централната градска част, обв. Любомир Ч. е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. Обвиняемият е многократно осъждан, като две от присъдите му са отново за шофиране след употреба на алкохол. Деянието на 14 януари 2017 г. обв. Любомир Ч. е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Любомир Ч. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Любомир Ч. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн