Жребий ще определи търговците за продажба на мартеници, цветя и „Валентинки” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед за организиране и провеждане на жребий за определяне на търговците, които ще могат да продават мартеници, цветя и “Валентинки” на места в града по схема, утвърдена от Главния архитект на Община Стара Загора.
Разполагането на временните преместваеми обекти се разрешава както следва:

* За продажба на мартеници – от 16.02.2017 г. до 02.03.2017 г. включително, 145 места.
* За продажба на цветя – на 7 и 8 март 2017 г.
* За продажба на “Валентинки” – на 11, 12, 13 и 14 февруари 2017 г.

Тегленето на жребия ще се проведе на следните дати и места:
* На 10.02.2017 г. от 10.00 часа в Община Стара Загора – зала “Фоайе” – за местата на територията на АБ “Център”.
* На 10.02.2017 г. от 14.00 часа – за останалите райони, по места в Административните бюра.

Утвърдената конкурсна документация съдържа схема и текстова част за разполагане на временните преместваеми обекти, които не са трайно прикрепени към земята.

Конкурсната документация се предоставя за закупуване на желаещите за участие в жребия от 8.30 часа на 23.01.2017 г. до 17.30 часа на 27.01.2017 г. по места в Административните бюра. Цената на тръжните документи е 10.00 лв.

Заявленията за участие в жребия се подават в административните бюра лично от кандидатите или упълномощени от тях лица от 8.30 часа на 30.01.2017 г. до 17.30 часа на 03.02.2017 г.

Местата за разполагане на временни преместваеми съоръжения за продажба на мартеници, цветя и “Валентинки” са определени в специално приложение към заповедта. В него е указана и таксата за ползване на общинските площи за продажба на мартеници, цветя и “Валентинки”. Тя се изчислява на квадратен метър на ден.

Разрешенията за поставяне на временните преместваеми обекти се издават след предварително заплащане на таксата за пълния период.

За организацията и провеждането на жребия са назначени съответните комисии в Административните бюра “Център”, “Изток”, “Зора”, “Запад”, “Железник” и “Кольо Ганчев”. Те ще изготвят протоколи за провеждане на жребия.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов.

В централната част на Стара Загора мартеници ще се продават по южната страна на бул. “Цар Симеон Велики” в отсечката между бул. “Руски” и ул. “Цар Иван Шишман” – 60 места. Други 50 места са очертани от ул. “П. Парчевич” до ул. “К. Ганчев”. По северната страна на главната улица, в отсечката между “К. Ганчев” и бул. “П. Евтимий” ще има 35 места за мартеници. Разпределението е в посока запад-изток.

В АБ “Изток” мартеници и цветя ще се продават на тротоарната площ пред магазин “Боруй”, пред читалище “Св. Кл. Охридски” и пред бившия магазин “Битова химия”.

В АБ “Зора” за мартеници и цветя е определен централният площад.

В АБ “Запад” местата за мартеници и цветя ще са на паркинга пред блок 2 на бул. “Цар Симеон Велики” и от северната страна на блока на бул. “Цар Симеон Велики” 28.

В АБ “Железник” мартеници и цветя ще има по ул. “Загорка” до тролейбусното обръщало, на ул. “Младост” пред блок 23 и в пространството пред СУ “Железник”.

В АБ “Кольо Ганчев” – мартеници и цветя ще могат да се закупуват пред ресторант “Тракия”.

“Валентинки” и цветя в АБ “Център” ще се продават по бул. “Цар Симеон Велики” в отсечката между ул. “У. Гладстон” и ул. “Г.С.Раковски” (южната страна на булеварда).

Таксата за ползване на общинските площи на квадратен метър на ден за продажба на мартеници, цветя и “Валентинки” е както следва:
- I зона – 5.00 лв.
- II зона – 4.00 лв.
- III зона – 3.00 лв.
- IV зона – 2.00 лв.
- V зона – 2.00 лв.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн