Депутатът Димитър Танев, зам.-председател на ДБГ: Застрашена е евроатлантическата посока на България, ако на власт се върнат БСП и ДПС

STZAGORA.NET
*
Изпълнителният съвет на Реформаторския блок се срещна вчера с кандидат-президента на ПП ГЕРБ Цецка Цачева по нейно искане. Тя се присъедини към Изпълнителния съвет на Блока, за да потърси подкрепа за втория тур на изборите. Г-н Димитър Танев разказа подробности за срещата:

- Това, което ние заявихме, е, че като част от сестринското семейство на Европейската народна партия, съвсем логично е да дадем на г-жа Цачева нашата подкрепа. Защото за нас тези избори минават през много сериозна оценка на това, накъде искаме да върви страната. Дали тя ще избере онова, което вече сме виждали през управлението на БСП и ДПС – ляво управление и разруха след това, или ще си затвърди евроатлантическия курс за една стабилност и за онова, което мисля, че гражданите виждат и по отношение на финансовите показатели – възможността държавата да се развива, макар и не с толкова бързи темпове, но в правилната посока.

Ние очакваме БСП и ДПС да се върнат отново на власт, ако има червен генерал за президент. След подкрепата, която ДПС дадоха за Радев, ние нямаме съмнения за тяхната колаборация и за синхрона в общите им действия за сваляне на правителството. Мисля, че това всички трябва да го разбират. Че през тези избори ще се мултиплицира онова, което сме го виждали до момента – тип Орешарски, и въобще всичките управления на БСП заедно с ДПС, които са катастрофални за държавата. Мисля, че това всички трябва да го видят. И колкото и да бяхме конкуренти с нашите партньори, ние си даваме сметка, че тук вече не става въпрос за лични отношения, а за национална отговорност. Това е важно за страната.

Нашият избирател е интелигентен, ще може да се ориентира, но смисълът на посланието, което дадохме, е, че всеки трябва да се замисли пред избора в неделя. И затова поискахме да чуем от г-жа Цачева не толкова уверение към лидерите, колкото към избирателите, какви действия ще предприеме като президент – и по отношение на законодателната инициатива, и по правомощията на президента по отношение на съдебната система. Така че това беше послание към десния избирател, което беше нормално да се чуе на една среща с десните лидери: че евроатлантическата посока на България и въобще стабилността на страната е застрашена, ако се върнат БСП и ДПС на власт.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн