Съдовите хирурзи на Болница „Тракия“ с награда за иновации в медицината от Българския лекарски съюз

STZAGORA.NET
*
Отделението по „Съдова и ендоваскуларна хирургия“ на Болница „Тракия“ получи наградата на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора за „принос в развитието, въвеждането в практиката и прилагането на иновативни медицински техники. Наградата – грамота и почетен знак, беше връчена на ръководителя на отделението доц.д-р Димитър Петков, дм (вляво на снимката), от председателя на БЛС – Стара Загора д-р Георги Бакоев, по повод днешния 19 октомври – Ден на българския лекар. Доц. Петков благодари за отличието и подчерта, че успехът е плод на усилията на целия екип на отделението.

За Лекар на годината на национално ниво БЛС – Стара Загора номинира проф.д-р Евгения Христакиева, дм – началник на Клиника по кожни и венерически болести при УМБАЛ „Проф. Ст.Киркович“ – Стара Загора. Наградата „Лекар на регионалната колегия“ получи хирургът д-р Руси Русев, доказал професионализма си с огромни заслуги към развитието на хирургията през годините. Наградата за „Мениджър на годината на здравно заведение“ беше връчена на д-р Неделчо Тотев – специалист по АГ и управител на МБАЛ Чирпан. За дългогодишен принос в развитието на професията отличие получи и д-р Райна Гърдева, специалист по кожни и венерически болести, управител на Кожен диспансер Стара Загора, сега МЦ „Дермагард“.

За принос в развитието на научната медицинска дейност наградата на БЛС получи доц.д-р Боряна Парашкевова, дм от Катедра социална медицина и здравен мениджмънт при Медицинския факултет на Тракийския университет. Призът за млад лекар „Ти си нашето бъдеще“ получи специализантът по кардиология в УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“ д-р Никола Янчев.

На церемонията по връчване на годишните награди и номинации за Лекар на годината присъстваха д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК – Стара Загора, д-р Златина Нанева – директор на РЗИ – Стара Загора, доц. д-р Стефан Вълканов и доц. д-р Юлиан Ананиев – зам.декани на Медицинския факултет в Тракийския университет, членове на Регионалната колегия на БЛС.

Тази вечер в София е церемонията по обявяване на националните награди „Лекар на годината“, на която ще бъдат наградени проф.д-р Евгения Христакиева, дм и доц.д-р Боряна Парашкевова, дм, чиито номинации бяха утвърдени от УС на БЛС в съответните категории. Пожелаваме им успех!
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн