И тази година – засилен интерес към „Писта Стара Загора 2016“

STZAGORA.NET
*
Второто издание на възстановеното миналата година автомобилно състезание „Писта Стара Загора” отбеляза интерес не само от страна на участници, но и от страна на публика. Хиляди зрители отново се стекоха на Източния пътен възел на града, за да се насладят на майсторско шофиране и адреналин. Четвъртият кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт на затворен маршрут стартира точно в 10.00 часа, а началото даде ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

„За мен е удоволствие да приветствам всички вас от мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров с добре дошли в нашия прекрасен и спортен град! Благодаря на Автомобилен спортен клуб – Стара Загора, защото с тяхна помощ и съвместни усилия, успяхме да възстановим след години отсъствие състезанието „Писта Стара Загора“ – каза по време на официалното откриване зам.-кметът Красимира Чахова.

„Специални благодарности на Община Стара Загора – на кмета Живко Тодоров, на ресорния му заместник Красимира Чахова, както и на председателя на ПК по спорт и младежки дейности на Общинския съвет Николай Диков. Радвам се, че има толкова голям интерес и получаваме подкрепа и от страна на състезателите“ – каза Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.

Участниците във възроденото автомобилното състезание отново подкрепиха инициативата в памет на малкия Паоло и всички загинали в пътни инциденти „Аз съм бъдещето. Пази ме!”, насочена към безопасността на движението.

Първата обиколка по 2.8-километровото трасе бе запазена за зам.-кмета Красимира Чахова, а спортния автомобил управляваше Николай Диков. След началото на шампионата на старта застанаха близо 40 екипажа, разделени в три групи – „Спорт”, „Тунинг” и „Макси”.

След два манша във всяка категория, съпътствани с много емоции, на почетната стълбица се качиха Константин Маршавелов, който взе първото място в най-високия клас „Макси“, Иван Влъчков, който стана шампион в клас „Тунинг“ и Ерменко Ерменков, заел първото място в клас „Спорт“. Купата на кмета на Стара Загора за най-добре представил се състезател от града заслужи Илия Бояджиев, който освен организатор, тази година бе и състезател. Специалният приз „Fair Play пилот”, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, получи друг състезател на АСК Стара Загора – Павел Шенков.

„Аплодисментите днес са не само за пилотите, но и за организаторите от АСК – Стара Загора, както и за всички онези, които спомогнаха това събитие да се случи, и то по най-добрия начин. Благодарности към всички състезатели и техните екипи, които дойдоха в нашия град и се състезаваха достойно“ – каза председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков в края на състезанието. Той благодари на публиката, оценяваща високо труда, с който се подготвят и реализират подобни мащабни мероприятия.

Официални гости на „Писта Стара Загора 2016“ бяха още зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, секретарят на Общината Делян Иванов, председателят на спортните комисари Емил Захариев, както и спортните комисари Иван Тонев и Пламен Иванов, наблюдателят на БФСА Стефан Хаджилуков, представители на различни институции и спортисти.



#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн