Политически скандал: Кмет-реформатор в Змейово скъса обява на БСП за събора на Бузлуджа

STZAGORA.NET
*
Кметът от Реформаторския блок на старозагорското село Змейово Стоян Трифонов си е превишил драстично правата, като е скъсал обява на местната организация на БСП за организирания транспорт до Бузлуджа в събота. За екшъна медията ни беше алармирана от председателя на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Валентина Бонева.

За да разберем какво точно е станало, се свързахме по телефона със секретаря на социалистите в Змейово Руси Тодоров. Ето какво разказа той:

“В неделя залепихме обява на магазина в центъра на с.Змейово, с която уведомихме всички желаещи, които искат да присъстват тази събота на националния митинг-събор на БСП на връх Бузлуджа, че тръгването е в 7.30 ч. с автобус от селото. Както и че билетът за отиване и връщане е на цена 5 лв., която могат да заплатят в Клуба на пенсионера. Магазинът е частен и на него всеки в Змейово, който желае да уведоми за нещо, си лепи обявата. Това е традиционно място за обяви. Но най-неочаквано кметът Стоян Трифонов ми се обади и каза, че е скъсал обявата, като започна да говори не по такъв начин, по какъвто би трябвало да говори един кмет. Не точно към мен, а по адрес на хората, които ходят в пенсионния клуб. Едва ли не искаше да изкара, че съм го направил партиен клуб на БСП. Което абсолютно не е вярно, можете да се допитате до всички в Змейово.”

Кметът Трифонов му бил казал, че проблемът не е в обявата, а в това, че в нея е написано, че 5-те лева за билет трябва да се заплатят в Клуба на пенсионера. “Това го записахме по простата причина, че там винаги има човек на разположение до обед. В този клуб ходят пенсионери от всички партии и си пият кафето, разговарят. Но явно това е подразнило кмета” – допълни секретарят на БСП в селото.

При това кметът Стоян Трифонов нямал никакви права върху пенсионерския клуб, посещаван от около 60 човека, тъй като той също е в частна сграда – на НАРКООП Стара Загора, и е даден за безвъзмездно ползване от пенсионерите. Още в началото на годината кметът се опитал да сложи ръка върху него, дори издал заповед клубът да се запечата и ключът да му се даде, но бързо му обяснили, че няма правомощия за това. С клуба се разпорежда настоятелството му – обясни Руси Тодоров. Но се е стигнало до обиди от страна на кмета и до жалби, подадени срещу него до полицията и прокуратурата, както и до оплакване до Община Стара Загора от засегнатите.

Потърсихме по телефона кмета Трифонов, за да коментира съобщения ни от БСП проблем със скъсаната от него обява за Бузлуджа.

“Ами като имат проблем, да си го разрешат. Аз не искам да коментирам. Така че – благодаря Ви за обаждането!” – каза дословно той и затвори.

С което според нас демонстрира неприемливо за кмет на това голямо и близко до Стара Загора село, в което живеят и пътуват до града много старозагорци, поведение. Политическият скандал с непредизвиканото късане на обява на конкурентна партия е факт, повече от неприятен. Но важното оттук нататък е да не се позволи страстите да ескалират в самоуправство, и то от публични фигури.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн