Председателят на ДСБ – Стара Загора Румен Димитров: Надеждата за общи действия на партиите от РБ не е изгубена

STZAGORA.NET
*
Отзвук след Националното събрание на Демократи за силна България
*
Старозагорските членове на Демократи за силна България бяха представени от десетима делегати на проведеното в събота в Боровец 15-то Национално събрание на партията в Боровец, съобщи за “Старозагорски новини” общинският председател Румен Димитров. Те са дали вота си за преизбирането на лидера Радан Кънев с голямо мнозинство за нов 4-годишен мандат, въпреки че той си е поискал само едногодишен, колкото да изпълни належащите политически задачи пред ДСБ. Гласуван е бил и вътрешнопартиен арбитраж, както и политическа резолюция.

“На Националното събрание трябваше да присъстват 692-ма делегати, но дойдоха 514, което вероятно се дължи на отпускарския сезон – отбеляза Румен Димитров. – В политическия си доклад Радан Кънев акцентира върху организационното състояние на партията, отношението на ДСБ към властта в момента и перспективите за бъдещото участие на ДСБ в Реформаторския блок или извън него. Националното събрание даде мандат на Радан Кънев да разговаря в рамките на РБ за общ кандидат за президент, подкрепен и от гражданското общество, който да се пребори да не се стига до балотаж с кандидат на левицата. Както и да участва в разговори с другите десни партии за консолидиране на Реформаторския блок.”

Въпросното консолидиране е първо в реда на посочените от Радан Кънев перспективи пред ДСБ. Другите възможности са скъсване на всички досегашни партньорства, както и създаването на нов политически субект вдясно около ДСБ. “Оценката за Реформаторския блок, дадена от Радан Кънев, не е твърде ласкава, защото се оказа, че боричканията между партиите в него, особено за Местните избори, бяха повече от необходимото. Но надеждата за общи действия не е изгубена” – допълни Румен Димитров.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн