Проф. Иван Станков: ПП АБВ не е опозиция на инат в парламента

STZAGORA.NET
*
ПП АБВ напусна управляващата коалиция и излезе в опозиция, припомни днес пред медиите в Стара Загора народният представител от Стара Загора проф. Иван Станков. “Оттеглихм се, защото много от нашите предложения по важни, стратегически за страната въпроси, не се приеха – обясни той. – Малка част от онова, което предлагахме, достигаше и до пленарната зала за разглеждане. В същото време се обсъждаха несъществени неща. Това, което се прави, не съответства на нашата политическа програма. Но ние заявихме, че няма да бъдем опозиция на инат в парламента. Бяхме казали, че ще подкрепяме всички добри предложения, и го правим” – допълни депутатът от Стара Загора.

Като успех на парламентарната група на АБВ проф. Станков посочи приемането на Закона за съдебната власт. “Имаше няколко предложения, няколко законопроекта, но аз се радвам, че се приеха основно онези, които бяха направени от АБВ – отбеляза със задоволство той. – Приет бе и Законът за ветеринарно-медицинската дейност, както и Законът за собствеността и ползването на земеделските земи. Радвам се, че се прие моето предложение за използването на ливадите и пасищата и започна много целенасочена и конкретна работа за това, те да се предоставят само на фермерите, които отглеждат животни. Защото до този момент 60% от мерите, ливадите и пасищата бяха дадени на хора, които вземаха само субсидията, за да ги поддържат в добро екологично състояние. Те не отглеждаха животни. И ние сме на последното 28-мо място в Европа по брой на животните на 100 хектара земеделска площ. При нас са 22 животни, докато за Европа са 77. Законът за подпомагане на земеделските производители също бе приет изцяло по предложения, които ние сме защитавали. От нещата, които не се приеха и по които имаме сериозни възражения, ще посоча Закона за оценка на риска по цялата хранителна верига, тъй като на нашия пазар постъпват стоки отвън с лошо качество и на ниски цени. Затова предлагахме всичко от внос да се изследва и качеството му да се отбелязва на етикета. Това обаче не се прие” – разказа проф. Станков.

Областният председател на ПП АБВ проф. Михни Люцканов, нов член на Националния изпълнителен съвет на АБВ, съобщи, че са имали първа неофициална среща с общинския лидер на БСП в Стара Загора Валентина Бонева, на която са обсъдили възможностите за партньорство вляво. Предстои и втора, вече официална, среща за търсене на допирните точки. Продължава, каза той, и укрепването на структурите на АБВ. Създадена е областна организация на АБВ-жени в Старозагорския регион с председател Даниела Николова. До седмица ще има и ново ръководство на младежката организация.

Общинският съветник от АБВ в Стара Загора Тихомир Димитров сподели, че групата поддържа нормални отношения с всички останали. “Не се считаме нито от управляващите, нито от опозицията. Важно е конструктивно да работим за Стара Загора, защото проблемите на хората нямат цвят. Това, което е добро и се предлага, независимо от ГЕРБ или от друга група, ние го подкрепяме. Но има и много неща, които няма как да подкрепим” – каза Тихомир Димитров.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн