17-годишен принуждавал непълнолетен да извършва сексуални услуги, осъдиха го

STZAGORA.NET
*
17-годишният И.К. е бил настанен в Дом за деца от семеен тип в Стара Загора. В същия дом било настанено и 16-годишно момче. В началото на 2016 г. чрез регистрация в различни интернет сайтове И.К. си уреждал срещи с мъже на различни места в Стара Загора. На тези срещи той водел и 16-годишния си съдомник, като го принуждавал, обещавайки му финансови облаги, да извършва сексуални услуги на различни мъже срещу заплащане.

Районен съд – Стара Загора осъди И.К. на „Пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години с периодичност 2 пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години и 200 часа годишно безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на две поредни календарни години.

Спрямо И.К. ще се приспадне времето, през което е бил със взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 4 май 2016 година, като един ден задържане следва да се зачита за три дни пробация.

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен. Престъплението е по чл.159а, ал.2, т.1 и т.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн