Прегазиха 66-годишна жена на пешеходна пътека на бул. “Славянски”, шофьорът избяга и се издирва

STZAGORA.NET
*
Тази сутрин в Стара Загора на кръстовището на бул. ”Славянски” с ул. ”К.Ганчев” на пешеходна пътека е настъпило пътно-транспортно произшествие между лек автомобил и две пешеходки.

Около 07,00 часа Недка Ж., на 66 г., и Пенка Ж., на 61 г., пресичали бул. „Славянски” в посока север–юг по пешеходна пътека.

По същото време в посока запад–изток се движел неустановен лек автомобил. Лекият автомобил удря двете пешеходки, като след удара не спира, а продължава движението си и бяга от местопроизшествието.

В резултат на удара на място е починала Недка Ж., а Пенка Ж. е откарана в МБАЛ ”Ст.Киркович” – Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясното рамо, сочат първоначални данни от медицинския преглед. Настанена е за лечение в Травматологично отделение.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.4, вр. с ал.3, буква ”б”, във вр. с ал.1, буква „в”, вр. с чл. 342, ал.1 от НК, за което престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитан е един свидетел и са назначени съдебно-медицински експертизи.

Разследването по делото продължава, като се извършват действия за установяване автора на престъплението, разпити на свидетели, имащи информация за инцидента, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др.

(Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив)
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн