Съдът отказа възобновяване на дело за кражба и отнемане на МПС срещу рецидивист по обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
С определение от 26 ноември 2015 г. Апелативен съд – Пловдив за втори път постанови отказ на осъдения Пенчо Георгиев от гр. Пловдив за възобновяване на водено срещу него от Районна прокуратура – Стара Загора наказателно производство.

Пенчо Георгиев е бил осъден от Районен съд-Стара Загора за извършени в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление кражби на вещи и противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство – престъпления чл.196 ал.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 и във връзка с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс и по чл. 346, ал.2, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 юли 2015 г. по обвинения на Районна прокуратура – Стара Загора срещу Пенчо Георгиев е влязла в сила 9-годишна ефективна осъдителна присъда. Той е бил признат за виновен за това, че в периода от 1 октомври 2013 г. до 3 октомври 2013 г., докато живеел в дома на своята позната С.М. от гр. Стара Загора, отнел от владението й множество златни накити, пари, мобилни телефони, преносим компютър и др. вещи, всичко на обща стойност 2 808 лева. На 3 октомври 2013 г. Георгиев противозаконно отнел от С.М. лекия й автомобил, марка „Тойота Ярис”. Впоследствие колата била изоставена без надзор в гр. Велико Търново. Докато е извършвал престъпленията, Пенчо Георгиев е бил обявен за общодържавно издирване, тъй като на 14 август 2013 г. избягал от затвора в гр. Пловдив. Там той изтърпявал друго наказание лишаване от свобода за срок от пет години и шест месеца за кражба. Георгиев е бил задържан на 28 декември 2013 г. и е бил приведен в затвора в гр. Ловеч. 9-годишната присъда за кражбата на накитите и др. вещи и за противозаконното отнемане на чуждо МПС е потвърдена на всички съдебни инстанции – Районен и Окръжен съд в гр. Стара Загора.

До момента Пенчо Георгиев има 15 влезли в сила присъди, повечето от които за кражби, обсебване и измама. Първата присъда срещу него е произнесена през 2004 г. и е за грабеж, а последната – през 2015 г. за обсебване при опасен рецидив.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн