За седми път в Стара Загора провеждат младежки фестивал на изкуствата

STZAGORA.NET
*
Традиционният фестивал на изкуствата, който организират за седми път сдружението за съврeменно изкуство и култура „Различният поглед“, ще премине под формата на едноседмичен форум, обединен под мотото „Общуване беZ граници“. В периода 15–19 септември старозагорската публика ще има възможност да се наслади на богата палитра от творци и събития.

Организаторите са подготвили провокативни аудио-визуални пърформанси, кино селекции, танци, музика, театър, литература, изпълнения на различни независими творци и посланически изложби. Емблематични места в града ще придобият различна визия чрез звук и светлина.

Традиционно ще бъде проведена и дневна младежка платформа за креативност, по време на която независими артисти от цялата страна ще представят дейности, умения и активни проекти, насочени към изкуство, спорт, екология, ритуали, иновации.

Партньори на форума на изкуствата „Общуване беZ граници“ са Община Стара Загора, Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, Регионалният исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Държавен куклен театър – Стара Загора, “Булсатком”. Подкрепа за осъществяване на инициативата на „Различният поглед“ са оказали и Министерството на младежта и спорта, фондация „Америка за България“ и програма „Еразъм+“.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн