Светила на немската школа по кохлеарна имплантация ще оперират трудни случаи в Болница „Тракия“

STZAGORA.NET
*
Проф. д-р Щефан Дацерт и специалистът по слухопротезиране Дирк Кампман ще гостуват в старозагорската частна болница на българския си колега доц. д-р Петър Руев.

На 14 и 15 август гости на УНГ-отделение в Болница „Тракия“ Стара Загора ще бъдат завеждащият Университетската клиника по УНГ в Бохум, Германия – проф. д-р Щефан Дацерт и неговият колега Дирк Компман, специалист по слухопротезиране и на пациенти с кохлеарни импланти. Проф. Дацерт е ръководител на Центъра за кохлеарни имплантации към УНГ клиниката, която е част от Рурския Университет в Бохум, Германия. Благодарение на неговата подкрепа и дългогодишно сътрудничество със завеждащия УНГ-отделение доц. д-р Петър Руев, в Болница „Тракия“ също беше изграден Център за кохлеарни имплантации, който обслужва пациенти от цялата страна. Кохлеарният имплант е вид слухов апарат, който се имплантира в кохлеята на вътрешното ухо и позволява на хора с практическа или вродена глухота, да чуват.

На 14 август в специализирания кабинет за слухово-речева рехабилитация и детска аудиология към УНГ-отделение на Болница „Тракия“ ще бъдат консултирани около 10 пациенти с кохлеарни импланти от цялата страна, а г-н Кампман ще проведе обучение на колегите си от отделението като извърши настройка на слуховите импланти на пациентите.

На 15 август проф. д-р Щефан Дацерт и доц. д-р Петър Руев ще извършат при „открити врата“ операции на двама пациенти с кохлеарни импланти, чиито случаи са особено трудни за клиничната практика.

От съществуването си Центъра за кохлеарни имплантации на Болница „Тракия“ са поставени над 15 кохлеарни импланта с изключително добри резултати.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн