Депутатите на коалиция АБВ в 43-тото Народно събрание

STZAGORA.NEТ

Ген. Михо Михов

Ген. Михо Михов ще бъде народен представител от Бургас. Той бивш началник на Генералния щаб на Българската армия, в момента е генерал от резерва. На 65 години, летец – пилот, I клас

Доц. Георги Кючуков влиза в Народното събрание от Варна. На 64 години, завършил “Медицина”, лекар – неврохирург. В момента е началник на клиника и републикански консултант по неврохирургия.

Иван Иванов e сред най-младите народни представители в парламента, той е на 28 години и влиза от Видин. Икономист е, председател на Българската асоциация на малките и средни предприятия – София; председател на Управителния съвет на Международния иновационен фонд.

Кирил Цочев влиза като депутат от Ловеч. Той е на 67 години, възпитаник на ВМЕИ, специалност «Електрически мрежи и системи» и «Външна търговия». Бил е директор на „Електроимпекс“, председател на БТПП и министър на търговията и външноикономическото сътрудничество.

Проф. Иван Станков

Проф. д-р с.с.н. Иван Станков – народен представител от Добрич.Бил е министър на земеделието и храните, в момента е ректор на Тракийския университет; членува в Съвета на ректорите на висшите училища в България, в Балканската федерация по животновъдство; член на Консултативния съвет към Министерството на земеделието и храните. На 65 години.

Росица Янакиева – дългогодишен кмет на Перник, откъдето беше избрана за народен представител. Член на УС на Демократичен съюз на жените, на УС на Сдружение на общините в България, зам.-председател на българската делегация в Конгреса на Съвета на Европа. По образование е химик.

Проф. д-р на ик. н. Борислав Борисов влиза като народен представител от Пловдив. Към момента е почетен ректор на УНСС и директор на Института за интелектуална собственост и лидерство. Той е един от тримата зам.-председатели на ПП АБВ. На 65 години е, доктор на икономическите науки.

Ивайло Калфин

Ивайло Калфин влиза от 25 МИР – София и ще бъде председател на парламентарната група на ПП АБВ. Бил е заместник министър-председател и министър на външните работи, евродепут в периода 2009-2014. В момента е зам.- председател на ПП АБВ. Ивайло Калфин е на 50 години, магистър по «Международни икономически отношения» и по “Международно банкиране” от Великобритания.

Иван Славов ще бъде народен представител от Сливен. Той е на 59 години, завършил е българска филология и специалността “Мениджмънт”. Бил е кмет на Сливен и народен представител в 40-ото НС.

Петър Кадиев влиза в Народното събрание от Смолян. Той е на 62 години, специалист по “Елобзавеждане и оборудване на промишлени предприятия”. В момента е член на ОС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; член на Съюза на българските журналисти, собственик и управител на кабелна телевизия-Смолян.

Светослав Белемезов е ново лице, влиза от 23 МИР – София, на 34 г., магистър по политология и по «Международни икономически отношения». Директор «Маркетинг и продажби» в голяма фирма.

#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн