Васил Самарски: Регистрирахме балансирана, силна регионална листа на “БСП – Лява България”

STZAGORA.NET


Балансирана, силна регионална листа на “БСП – Лява България”. Така определи регистрирания днес преди обед списък с кандидатите за народни представители в следващото 43-то Народно събрание председателят на Областния съвет на БСП в Стара Загора Васил Самарски. Той и общинският лидер на БСП в Стара Загора Валентина Бонева застанаха пред камерите и микрофоните на централните и местни медии веднага след процедурата по регистрацията на листата за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район.

“Листата бе регистрирана без никакви изненади, без корекции от Националния съвет – 22-ма човека, с водач Драгомир Стойнев. Съотношението жени:мъже е 10:12. Младите хора до 35 години са 35% от листата. Готови сме за предизборната кампания” – съобщи Васил Самарски.

Той уточни, че с водача на листата Драгомир Стойнев кампанията на “БСП – Лява България” реално ще стартира още на 4 септември, когато той ще бъде в Стара Загора и ще даде пресконференция, а на следващия ден – 5 септември, ще бъде в Чирпан. Официалното откриване на кампанията обаче ще стане на 8 септември, понеделник, от 18.00 часа, с тържествено събрание в Драматичния театър “Гео Милев”, на което ще бъде чествана и 70-годишнината от 9 септември.

В БСП – Стара Загора очакват по време на предизборната кампания проблеми, свързани с административен натиск около кадровите смени, предприети от служебното правителство на Георги Близнашки. “В нашия регион вероятно ще има още смени. Ние, разбира се, научаваме за тях последни. Да се надяваме, че този процес няма да се прехвърли върху изборите, но ще бъдем изключително внимателни и ще наблюдаваме всички държавни институции, които могат да влияят върху това” – заяви Самарски.

По отношение на 18-то място в листата на доскорошната областна управителка Живка Аладжова, която част на листата медии сравниха със “зоната на здрача”, Валентина Бонева коментира, че листата няма здрач, тъй като съществува механизмът на преференциалния вот.

Васил Самарски допълни следното: “БСП – Лява България” разчита на преференциалния вот и ние считаме, че имаме силни имена от региона, които ще привлекат гласове към себе си. За нас преференциалният вот не е табу, за разлика от други партии, в които вече чуваме, че има забрана за него”.

Лявата коалиция ще се бори за спечелването на минимум 4 мандата в Старозагорския избирателен район, каза областният председател.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн