Втори митинг и концерт за Деня на победата събраха стотици старозагорци тази вечер

STZAGORA.NET


Стара Загора чества 69 години от 9 май 1945 – Деня на победата – на два пъти днес. Който не можа да сложи по цвете пред паметника на Съветския воин в парк “Аязмото” сутринта, го направи вечерта, след края на работни ден. Многолюдният митинг бе организиран от СНЦ “Руски клуб и приятели”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Българския антифашистки съюз. Докато първият митинг, за който съобщихме по-рано тук, бе почетен от хората на ГЕРБ начело с кмета Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Емил Христов, на този дойдоха председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски, депутатът от Коалиция за България Георги Гьоков, регионалните лидери на Партията на българските комунисти, общински съветници и активисти от левицата, както и руски граждани, живеещи в България. От тяхно име слово произнесе Марина Владимирова, председател на старозагорския “Руски клуб и приятели”.

Зам.-председателят на Централния съвет и председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полк.о.р.Стефан Пенев връчи юбилейни медали по случай годишнината от Победата на четирима ветерани от войните. Медалите са им изпратени от Общоруския комитет на ветераните от Великата отечествена война, чрез Областния съвет на БАС – Стара Загора. От името на наградените отговори Тотю Бакалов – политзатворник и антифашист, автор на много книги за Съпротивата срещу терора във военните години. Той посвети отличието си на стотиците загинали българи през четирите години на войната.








Отечественият съюз разпространи на митинга възвание, в което се казва: “9 май е и ден на тревога. Днес горещ мир пали огньове по разни места на Земята. В Украйна противопоставя два славянски народа, заедно воювали за победата на 9 май 1945 г.! – руснаци и украинци. Нека да кажем – стига! Не желаем нито гореща, нито студена война. Нито горещ мир. Искаме добър мир, за да живеем сговорно, да работим и отглеждаме деца и внуци. На 9 май да бъдем мъдри.”

След митинга в Младежкия дом започна празничен концерт с участието на руски колективи от България: Балетно-танцов център «Грация» – Казанлък, хор «Пятница 13» – Ямбол и трио «Подружки» – Стара Загора.





#

социални бутони

1 коментар on “Втори митинг и концерт за Деня на победата събраха стотици старозагорци тази вечер”

  • marina wrote on 10 май, 2014, 1:17

    Браво на вас! толкова сте всички красиви и греете!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн