Бойчо Биволарски: Чувствам се предаден от своите, предстоят сериозни разговори в партията

STZAGORA.NET

“Подготвям монография и догодина смятам, че ще се хабилитирам като професор”, съобщи лидерът на общинската организация на БСП

Бойчо Биволарски (в средата) коментира пред медиите следизборната ситуация в местната организация на БСП.

“Кампанията бе трудна и напрегната, играхме срещу целия впрегнат държавен апарат”, коментира приключилите местни избори кандидат-кметът на БСП в Стара Загора доц.Бойчо Биволарски.

“Нямаше по-добра от нашата програма, но се сблъскахме с манипулации и опити за дискредитиране на моята кандидатура”, допълни той.

“Днес няма да говоря за оставка. Хората, които са ме избрали за председател на Общинския съвет на БСП, първи ще получат отговор на този въпрос. Всеки има принос или вина за този резултат. Предстоят сериозни разговори в партията. Избори не се губят от един човек. Чувствам се предаден от своите. Имаше лица, които работеха срещу моята кандидатура, пречеха. Но с тези хора ще си поговорим на съответния форум”, отвърна останалият втори в кметската надпревара представител на столетницата. По думите му срещу него са застанали “хора с лични корпоративни интереси”. Въпросът за партийното му бъдеще доц.Биволарски даде да се разбере, че очаква да се дебатира не сега, а догодина, когато започва пълният цикъл на отчети и избори в БСП. Последният такъв, припомни той, бе през 2008 година.

Причините за разнобоя в БСП-Стара Загора Бойчо Биволарски обясни със следното: “Уставът ни е най-демократичният. Твърде демократичен”. Запитан как може да победи партия, чиито знакови фигури на местно ниво вървят в различни посоки, той отвърна така: “Задайте въпроса на знаковите фигури”.

Относно гафа с кандидатурата му от името на коалицията БСП-ПБС, който го извади от третото място в листата на съветниците, Биволарски разясни, че в ЦИК е имало спорове дали се касае за нарушение на изборното законодателство, и дори мненията за и против се били разделили 50 на 50. “Не виня никого, не смятам, че това беше капан за мен, нито пък че някой ми е подложил динена кора. Не е фатално, че няма да бъда общински съветник. Ще помагам с опита си”, каза той.

Научната работа на доц.Биволарски леко изоставала, но той не е спрял да публикува и да се занимава с наука. Съобщи, че подготвя монография и догодина смята, че ще се хабилитира като професор в Тракийския университет. Засега имал сили да съвместява двата си ангажимента.

За разходи около предизборната кампания националното ръководство на БСП е теглило заем от 2 млн. лева, като една от сградите, послужили за обезпечението му, е тази на Общинския съвет на БСП в Стара Загора, съобщи Бойчо Биволарски. Подобни имоти били заложени в Пловдив и още три града.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн