Създадоха предизборен “Съюз Стара Загора”

STZAGORA.NET

Подписването на учредителния за “Съюз Стара Загора” документ.

*

Партиите от ОДС-Стара Загора (Съюз на свободните демократи, Демократическа партия, Движение “Гергьовден”, БДС “Радикали” и ПП “Н. Петков”) положиха днес подписи заедно с две нови партии – Земеделския народен съюз (ЗНС, със зам.-председател старозагорецът Евгений Жеков) и Съюза на патриотичните сили “Защита” с регионален лидер Стоян Витанов под учредителния документ на нова предизборна коалиция  - “Съюз Стара Загора”.

В събитието, ръководено от г-жа Мария Динева от ЗНС, участваха членове и симпатизанти на партиите-учредителки. Тук бе и независимият кандидат за кмет на Стара Загора Дамян Георгиев, когото новият съюз твърдо подкрепи, след като това преди 20 дни направи и ОДС.

От първия ред в зала 1 на комплекс “Верея” учредяването на новата коалиция проследиха зам.-председателя на ЗНС Евгений Жеков (вторият отляво) и подкрепеният от “Съюз Стара Загора” независим кандидат за кмет на общината Дамян Георгиев (третият отдясно).

*

До изборите “Съюз Стара Загора”  ще направи поредица от кръгли маси за обсъждане на актуални за града теми – за бизнеса, местната власт, селата и кварталите, европарите, спорта и др. Първата от тях, под надслов “Умна Стара Загора”, е насрочена за 17 август.

* * *

ДОКУМЕНТ:

УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА „СЪЮЗ СТАРА ЗАГОРА”

СТАРА ЗАГОРА – СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА ОБЩИНА

Ние, независими организации и свободни хора учредяваме „СЪЮЗ СТАРА ЗАГОРА”,
- водени от своя граждански дълг да работим за просперитета и развитието на нашата община, в съгласие с основните човешки права, общоприетите европейски традиции и ценности;
- водени от желанието си за стимулиране на конкуренцията и икономическия растеж;
- водени от убеждението си, че Стара Загора трябва да бъде модерен и проспериращ град, привлекателен за всички европейски граждани. Икономически, образователен и културен център, който съхранява най-важните елементи на нашата идентичност – религия, език, традиции и историческо наследство;
- водени от принципите на честната политика, нравствеността, предсказуемостта, прозрачността, справедливостта, отговорността и контрола;
- водени от желанието си да не подведем тези, които ще решат да ни подкрепят, както в днешния ден, така и в бъдеще, считаме за необходимо открито и изчерпателно да представим пред старозагорци нашите политически цели и принципи.

Нашият съюз се опира на следните ОСНОВНИ ЦЕННОСТИ:

» Съхраняване на традициите и историческите ценности и възприемане на фундаменталните демократични принципи и достижения, а именно: свобода на личността, равенство, конкуренция, солидарност, мир и народовластие;
» Безусловно зачитане на основните човешки права и свободи, залегнали в Декларация за правата на човека – право на свобода, право на недискриминация, право на съд и справедлив съдебен процес, право на собственост, право на човека да не бъде малтретиран, право на вероизповедание, равноправие на половете, право на труд и почивка;
» Обществена солидарност, прозрачност, ефективност, толерантност и равенство пред Закона, независимо от пол, верска, етническа принадлежност или социален произход;
» Развитие и просперитет на общността и икономиката на основата на пазарното стопанство, свободата, инициативността, предприемчивостта , конкуренцията и неприкосновеността на частната собственост;
» Утвърждаване мястото и ролята на Стара Загора и нейните граждани – носители на хилядолетна история, традиции и култура в Обединена Европа.

НАШАТА ГЛАВНА ЦЕЛ:

Стара Загора – свободна и независима европейска община със силна и конкурентна икономика. Съвременен дом на образовани хора с добри доходи, икономически, културен и научен център.

НАШЕТО МОТО Е:

Свободни хора в независим град.

Ние подкрепяме създаването на заможна средна класа. Искаме нейните представители да са хора с качествено равнище на живот, съставляващи по-голямата част от общността в Стара Загора, в това число: инженери, специалисти , учени, учители , лекари, работници, предприемачи, фермери, производители на селскостопанска продукция, студенти и пенсионери.

В контекста на посочените основни ценности, на които ще се опираме в своята дейност, ние обявяваме и

НАШИТЕ ОСНОВНИ ЦЕЛИ:

1. Осигуряване и провеждане на общинско управление на всички нива, насочено към защита интересите на отделния гражданин и общността;
2. Солидарност – Свободна и конкурентна общинска икономика с възможност за създаване на социална общност. Използване на свободния пазар за обезпечаване на достоен живот на нетрудоспособните (пенсионери, инвалиди и др.), а също така лица, временно загубили работа, бременни и майки с малки деца.
3. Провеждане на безкомпромисна политика на превенция и борба с престъпността и корупцията.
4. Осигуряване на икономическа среда в общината /включително общински данъци и такси/, насочена към стимулиране и подпомагане на предприемаческата инициатива и привличане на чуждестранни инвестиции.
5. Облекчаване на административните процедури и подобряване обслужването на старозагорци.
6. Развитие на здравеопазването и привеждането му в съответствие със съвремените европейски и световни стандарти, позволяващи на всеки гражданин да се ползва от достиженията на съвременната медицина.
7. Образованието и културата приоритет на управлението. Инвестиране в човешкия капитал на бъдещето – днешните ученици и студенти.

ОСНОВНИ ПРОЯВИ:

- Развитие и сътрудничество с други нестопански, обществени, професионални, младежки, женски, бизнес и други организации.
- Организиране на серия кръгли маси с участие на всички граждани за обсъждане на основните проблеми и насоки за развитие на Стара Загора.
- Разширяване и утвръждаване на гражданското управление в общината.

Ние, учредителите на „СЪЮЗ СТАРА ЗАГОРА”, се обединяваме, за да върнем перспективата пред Стара Загора и я превърнем в независима, преуспяваща, свободна, хуманна и привлекателена община със силна и развита икономика.
Ние сме за Стара Загора, която дава сигурност, свобода и насърчава солидарността между своите граждани. Ние сме за конкурентна икономика и европейски стандарт на живот. Ние сме за решително отстояване на традициите и място на Стара Загора в съвременния свят.

Убедени сме, че можем да живеем в общество без страх и полицейски произвол, основано на плурализъм, демокрация, солидарност, уважение на универсалните човешки права и благоденствие за всички.
-

бутон за сайт

3 коментари on “Създадоха предизборен “Съюз Стара Загора””

  • veselin wrote on 19 юли, 2011, 10:56

    АКО ТЪРСИТЕ ПОДКРЕПА- ИМАТЕ Я В МОЕ ЛИЦЕ, ПОЭНАВАМ РОВЕЧЕТО ОТ УЧРЕДИТЕЛИТЕ И ВЯРВЯМ , ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ. С КАКВОТО МОГА И АЭ ЩЕ ПОМАГАМ. АКО ИСКАТЕ ПОТЪРСЕТЕ МЕ

  • Beti wrote on 22 юли, 2011, 15:57

    Приветствам инициативата, колкото по-рано се обявят кандидатите, толкова по-разпознаваеми ще бъдат. Чудесна формация, достойни хора! Успех!

  • Б wrote on 6 септември, 2011, 16:53

    Сериозни хора !!! Достойни  за подкрепа. И уважение


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн