От днес инж.Румен Райков отново е управител на ВиК – Стара Загора

STZAGORA.NET

Служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева назначи със своя заповед миналия петък (8 август) инж. Румен Райков отново за управител на “ВиК” ЕООД – Стара Загора. Днес следобед това обстоятелство бе вписано в Търговския регистър и назначението влезе в сила.

По този начин най-после бе поправена една от най-очебийните несправедливости, сътворени от кабинета на Пламен Орешарски още в началото на мандата му – отстраняването на инж.Райков от дружеството в края на юли 2013 г. Тази неочаквана кадрова издънка бе направена в осмата година от управлението на Румен Райков, по време на което под негово ръководство бе премахнат веднъж завинаги тежкият воден режим, мъчил Стара Загора десетилетия, и започна радикалната модернизация на отчитането на абонатите в града с дистанционни електронни водомери.

Старозагорското ВиК-дружество стана едно от водещите в България в годините, в които инж.Райков бе негов управител. Започна мащабна кампания за подмяна на старите етернитови, както и на бързо корозиращите стоманени тръби с полиетиленови от нов тип, които са с много по-дълъг живот. Въведените цяла серия иновации намалиха драстично консумацията на ток от помпените групи по поречието на р.Тунджа, което позволи в условията на постоянно растяща цена на тока да не се вдигне драстично и цената на водата за старозагорци, изтласквана през Средна гора именно от тези електрически помпи.

Под ръководството на инж.Райков бяха решени и редица проблеми в работата на пречиствателната станция за отпадни води на Стара Загора, което направи съоръжението отново ефективно.

Преди година вестта за отстраняването на инж.Райков от поста му бе посрещната с протести и митинги на служителите във ВиК – Стара Загора. Неговото отсъствие продължи 12 месеца и половина. В какво състояние ще завари дружеството, което през това време бе управлявано през по-голямата част от инж.Радостин Миланов, през последните дни – и от инж.Мирослав Желев, ще стане ясно през следващите дни. Първата среща на новия-стар управител с медиите се очаква да се се състои петък предиобед.

Още по темата:
Правителството едва се крепи, но вече размаха метлата
Над 500 работници и служители на ВиК в Старозагорска област бранят с подписка управителя си инж.Румен Райков
Служители на „ВиК“ – Стара Загора протестираха пред Областната управа за запазване на досегашния им управител
200 души от „ВиК“ – Стара Загора протестираха за втори път в подкрепа на управителя на дружеството Румен Райков
Протестното шествие на КНСБ и КТ „Подкрепа“ във „ВиК“ – Стара Загора днес ще бъде до централата на БСП
#vvv

сподели бутон

1 коментар on “От днес инж.Румен Райков отново е управител на ВиК – Стара Загора”

  • Генева wrote on 15 август, 2014, 8:41

    Честито г-н Райков с най -добри чувства към професионализма Ви !


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн