Служители на “ВиК” – Стара Загора протестираха пред Областната управа за запазване на досегашния им управител

STZAGORA.NET

Около 60 работници и служители на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора се събраха в късния следобед днес пред сградата на Областната управа на митинг в защита на управителя им инж.Румен Райков, нарочен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на кабинета “Орешарски” за смяна с Радостин Миланов от Павел баня, приближен на ДПС и БСП.

Протестиращите предадоха на областния управител Живка Аладжова, която слезе за малко при тях, събраната в рамките на днешния ден подписка на над 550 от 800-те служители на държавното дружество, с искане за преразглеждане на решението за безпричинното и с нищо немотивирано уволнение. “Решението не идва от мен, а е на държавата”, заяви Аладжова, като пое ангажимента да предаде подписката в МРРБ.

“ВиК” ЕООД – Стара Загора е водещо дружество във водния бранш в страната, а инж.Румен Райков се ползва сред работниците и служителите с името на висококвалифициран специалист и много добър човек в чисто човешки план, изтъкнаха участниците в протеста, организирани от двата синдиката – КНСБ и КТ “Подкрепа”, чиито ръководители не пропуснаха да се похвалят със социалните придобивки за колектива на дружеството. Точно затова те смятат, че предприетото уволнение на управителя му е чисто политическо и са готови да излязат на стачка с техниката си в случай, че решението не бъде преразгледано.

В информационната си емисия тази вечер ТВ “Стара Загора” уточни, че от Пресцентъра на МРРБ са отговорили на въпрос на телевизията, че решението за кадровата промяна е взето на общо събрание на “ВиК” ЕООД – Стара Загора, проведено на 23 юли.

Справката с Търговския регистър показва, че засега като управител на дружеството все още фигурира името на инж.Райков.

Следващият митинг-шествие в негова подкрепа е в 12.30 часа в петък, отново пред сградата на Областната управа.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн