Възрастна жена плати 10 000 лева “кръвнина”

STZAGORA.NET
65-годишна жена от Чирпан е поредната жертва на телефонна измама, при това твърде солена. Във вторник следобед непознат мъжки глас й известил за тежка катастрофа с ранено дете, причинена от дъщеря й. Мъжът обяснил, че за да не се стига до съд, трябва да плати кръвнина в размер на 30 000 лева. Първата вноска била от 10 000 лв., които възрастната жена предала на непознат мъж на ул. “Крайна” в Чирпан. След няколко часа установила, че е станала жертва на телефонна измама, и в 18.20 часа алармирала служителите от Районно управление “Полиция” – Чирпан.

Това е поредният случай на телефонна измама. Сигналите са намалели – за последните няколко месеца подобните случаи са шест, но сумите са крупни, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора.

Най-честите схеми на измамниците са катастрофа със загинало дете, за което трябва да се заплати кръвнина, или спешна операция на близък, за която също е необходима определена сума.

От Областната дирекция на МВР призовават гражданите да бъдат внимателни. При постъпване на съмнително обаждане да се свържат с отсрещната страна, за да проверят дали твърдението отговаря на истината, и веднага да сигнализират на телефон 112.

Славка ДЯКОВА
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн