Млада Загора си избра социален кмет

STZAGORA.NET

Калина Петкова с ключа на града и колегата си - кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Ученичката от СОУ “Максим Горки” и настоящ член на старозагорския Младежки общински съвет Калина Петкова е новият кмет на Млада Загора. За неин заместник журито, с председател проф. Димитър Динев, избра Константин Петров от ПМГ “Гео Милев”.

Шестима млади кандидати се бориха за кметския стол в града на липите. Учениците от ГПЧЕ “Ромен Ролан”, СОУ “Максим Горки”, ПМГ “Гео Милев”, Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски”, ПГВМ “Иван П. Павлов” и СОУ “Железник” представиха своите платформи за развитието на младите хора в Стара Загора. Всички кандидати бяха подготвили добре аргументирани изказвания, включващи основни проблеми на младото поколение. Най-добре защитена беше идеята на Калина, която е избрала да се посвети на лекарската професия и да реализира проекти за децата със специални потребности. Според нея те трябва да бъдат сред нас, а не да стоят изолирани в къщи или в специализирани домове. Едно от предложенията беше през лятото градските паркове да се превърнат в среда за интеграция на деца със специални нужди, а за зимните месеци тя предложи пригодяването на сгради като Младежкия дом.

За пръв път конкурсът за Млад кмет се провежда през 1997 година в навечерието на Празника на града – 5 октомври. По традиция здраво рамо на младия кмет е Младежкият общински съвет, чиито членове след избора на младия градоначалник духнаха свещичките на празничната си торта за 15-ия си рожден ден.

По традиция на вчерашния ден новият кмет на Млада Загора Калина Петкова прие ключа на града от кмета проф. Светлин Танчев по време на тържествената церемония за празника на Стара Загора.

Росица РАДНЕВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн