Динко Желев, БСП: Ветераните са пазители на традицията в БСП

STZAGORA.NET
*
Регионална среща на Движението на ветераните се проведе в Стара Загора
*
IMG_7905IMG_7919В Стара Загора председателят на Националния съвет на Движението на ветераните Динко Желев се срещна с общинските ръководства на социалистите от няколко области в Югоизточна България. В срещата участие взеха областният лидер на БСП Румяна Динева и общинският председател в Стара Загора Валентина Бонева.

„Вашите опит и усилия са нужни днес, за да работим за издигане на авторитета и влиянието на БСП в обществото. Да сме онази опозиция по места, която изработва най-добрата алтернатива, за да влезем в местното самоуправление във всяка община. А там, където сме в управление – да допринесем за най-доброто развитие на региона”, каза Динева, приветствайки форума на ветераните.

Срещата бе открита от областния председател на Движението Донка Черковска. „Ние, ветераните, имаме право да се гордеем с това, че сме мъдри, съвременни и модерни, въпреки възрастта си, защото отстояваме идейния смисъл, политика и действия за общото дело. Нашият опит ни дава сила”, подчерта Черковска.

Динко Желев представи задачите и перспективите пред Движението на ветераните. „Имаме голяма мисия да бъдем своеобразен мост между поколенията. Младите по-трудно биха поели тази роля. Ние трябва да им подаваме ръка, да стоим близо до тях, да им помагаме, като пазители на традицията в БСП”, каза Желев. Той сподели добри практики за предаване историята на младите социалисти, за инициативи, които да са полезни в комуникацията с новоприетите членове.

„Ветераните можем да бъдем генератори на нови идеи за работа в партията и в нейните органи, нашите мнения и становища по местни проблеми да са фокус между миналото и бъдещето”, допълни Динко Желев, подчертавайки целта, че трябва хората да се убедят в по-добрата политика на левицата. „Още повече че времето е пред нас, ние, ветераните, не работим по пистите за общински съветници, депутати и други властови позиции. Акцент в дейността ни е да приобщим гражданите към идеите на БСП, към прилагане политиката на националното ръководство”, сподели той. Според него техният акцент в дейността е приобщаването към идеите на БСП, към прилагане политиката на националното ръководство. По думите му полето за действие на възрастните социалисти е изява в квартала, клубовете, гражданските структури. Движението работи ефективно на национално ниво със съюзите на пенсионерите, инвалидите, на офицерите от запаса и резерва, БАС, екозащитните организации, читалищата и др.

0121Председателят на БАС Трифон Митев постави акцент върху важността от историческа памет, както и върху онези, които са дали живота си, борещи се против фашизма, върху литературата, която да съхрани спомените им, предстоящите събития и мероприятията на антифашистите.

Ветераните изслушаха лекцията на проф. Максим Мизов за глобалната политика, политическите сценарии, системи, идеологии и модерни политически модели. А Николай Белалов от НПИ „Димитър Благоев” представи множество идеи и инициативи за активност на ветераните-социалисти, както и нови модели за провеждане на политиката на БСП.

Пред БСП предстои да се изготви нова визия на партията, алтернативна политика, ако дойде на власт. Идеите ще са дискутират в края на юни, информираха още от националното ръководство на Движението на ветераните.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн