Жури от Царици Рози избра Михаела Хаджиева за новата Царица Роза 2018 в Казанлък

STZAGORA.NET
*
10Абитуриентката от ППМГ“Никола Обрешков“ Михаела Хаджиева спечели гласовете на миналогодишни Царици Рози и техни подгласнички и тази вечер стана 50-та Царица Роза на Казанлък на сцената в Дома на културата „Арсенал“. За нейни подгласнички царското жури посочи Елица Славчева от ПХГ “Свети Свети Кирил и Методий“ и Бианка Нягалова, също от Математическата гимназия.

За първи път в историята на конкурса със жребий най-красивите дами на Казанлък през годините определиха своите три говорителки в царското жури, които преброиха гласовете по анкетни карти: Лора Георгиева – Царица Роза 2007 г., Силвия Грозева – Царица Роза 1990 г. и Мария Върбанова – Царица Роза 1991 г. Те посочиха победителките и първи ги поздравиха.

Михаела, която се представи пред публиката като „чаровна, забавна и интелигентна“ изпъкна измежду 26-те хубавици, кандидатки за короната, по критериите за външност, елегантност, сценично поведение и комуникативност. През сълзи от щастливата изненада тя обеща на своите съграждани: „Ще бъда достойна Царица и ще представям Долината по най-достойния начин!“.

Н.Пр. Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония у нас, който за първи път е специален гост на конкурса на тази си длъжност, поздрави на български език най-красивите сред красивите млади казанлъчанки и по традиция връчи билетите за пътуването до Страната на изгряващото слънце.

За да докажат качества си, момичетата дефилираха в три кръга с характерно облекло и музика – ретро, самба, както и с вечерни рокли на фона на прочутата сценична кантата на Карл Орф „Кармина Бурана“.

16Минути преди да бъде обявено решението на журито от Царици Рози, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветсва гостите в препълнената зала с „Добре дошли!“. Сред тях бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, евродепутатът Ева Майдел, народни представители от Старозагорския избиретелен район, представители от Областната управа на Стара Загора, общински съветници, приятели на Казанлък.

Галина Стоянова изброи знаковите събития в започналите 115-ти Празници на розата в Казанлък, сред които избора на юбилейната Царица Роза, 100-годишнината от началото на лютиерството в Казанлък с 9-ия Международен фестивал по лютиерство, който ще бъде осъществен за първи път извън пределите на Италия, благодарение на 40-годишното побратимяване на Казанлък с италианския град Кремона, и предстоящото удостояване на изявени казанлъчани със званието Почетен гражданин – ръководителя на Танцов ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов и младия учен Теньо Попминчев, един от десетте най-млади учени в света, предложен за Нобелова награда. Галина Стоянова пожела на всички „Светли, красиви и много, много успешни 115-ти празници на Казанлък!“.

В емоционалния празничен конкурс-спектакъл, организиран от Народно читалище „Искра-1860“ водещ бе актьорът Христо Бонин, с участието на трио „ВДМ“, Клуба по спортни танци „Киара–Н“ и евъргрийни и незабравими джаз стандарти, изпълнени от Васил Петров.

50-тото юбилейно издание на конкурса-спектакъл за избора на Царица Роза постави началото на празничните дни в Града на розите, чиято кулминация предстои в първите три дни на месец юни.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн