Състезатели, журналисти и общинари мериха сили в пистолетен турнир

STZAGORA.NET


Близо 30 състезатели от клубове по стрелба и любители, сред които журналисти, общински съветници и отбор на Община Стара Загора, участваха в стрелкова среща по правилата на IPSC, посветена на празника на Съединението 6-ти септември.

След проведения курс по мерки за безопасност и въведение в динамичната стрелба, участниците-любители стреляха с 9-мм пистолет „Хеклер и Кох“ в 3 кратки сцени по 8 изстрела, базирани на класификационни упражнения. Състезателите по динамична стрелба и дълга сцена направиха по 31 изстрела.

При любителите представителките на Общината заеха първите пет места, а общинският съветник Маноил Манев е трети при мъжете.

Мероприятието е включено в спортния календар на общината, а целта му е да популяризира динамичната спортна стрелба, заяви гл.експерт „Спортни дейности“ Асен Асенов, който се класира втори при състезателите.

Организатори на срещата са Община Стара Загора и Стрелкови клуб „Тракия“.

Класиране състезатели:

Мъже: 1. Иван Стоев, 2. Асен Асенов, 3. Георги Кочеренко
Жени: 1. Ирена Недялкова

Класиране любители:

Мъже: 1. Симеон Симеонов, 2. Виделин Видев, 3. Маноил Манев
Жени: 1. Росица Копривчина, 2. Жейна Желева, 3. Емилия Благоева, 4. Златка Мечева, 5. Жанета Маринова.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн