Кандидати за депутати от листата на ГЕРБ помагат в наводнени села от Чирпанско и Старозагорско

STZAGORA.NET

Павлова пред една от пострадалите къщи в Димитровград
.
Лиляна Павлова, водач на кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за 27 МИР Стара Загора, заедно с Пламен Йорданов и Маноил Манев, се срещнаха с пострадали от наводнените села Странско, Димитриево и Михайлово. След което се включиха в почистването на залетите къщи в долната част на Странско и помогнаха за изнасянето на довлечените в къщите и дворовете кал, клони и камъни. По-късно Павлова, Йорданов и Манев замина за следващото пострадало село – Димитриево, където поройните дъждове са нанесли сериозни щети на къщи и пътната инфраструктура.

Кметският наместник на чирпанското село Димитриево Янка Генова сподели с Лиляна Павлова, че селото има спешна нужда от помощ за възстановяване на пътя Димитровград–Чирпан, участък от който бе изцяло залят от придошлите води от прелели местни язовири. Павлова пое ангажимент да съдейства за намиране на начин пътят да бъде възстановен поне частично.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ доставиха хляб и минерална вода, които ще бъдат разпределени от работещите в кметството.

Все още не са пристигнали резултатите от анализите на водата, която пият хората в селото, уточни кметският наместник на Димитриево и добави, че от вчера водата е с жълтеникав цвят и негодна за употреба.

От рано сутринта водачът на листата на ГЕРБ за 27 МИР, заедно с други от кандидатите за народни представители от Стара Загора, Хасково, Димитровград, младежи от структурите на ГЕРБ и доброволци помагат на хората, пострадали от последните продължителни валежи.


#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн