Над 50 кандидати за депутати от ГЕРБ Стара Загора и доброволци помагат на пострадалите от наводненията

STZAGORA.NET

Лиляна Павлова с баба Тодорка от село Странско


Д-р Кирил Добрев


Д-р Даниел Вълчев (с червената блуза) и Цвета Караянчева от ГЕРБ

Над 50 души от старозагорската организация на ГЕРБ, начело с водача на кандидатдепутатската листа Лиляна Павлова, започнаха разчистване на домовете в пострадалото от наводненията село Странско, община Димитровград. В кампанията се включиха голяма част от кандидатите за народни представители от ГЕРБ, членове на младежката структура на партията, общински съветници и доброволци от Стара Загора, Хасково, Кърджали и Димитровград. Преди ден ръководството на ГЕРБ взе решение да отпусне 100 хил. лв. за бедстващите населени места, както и всички над 470 кандидати за депутати да се включат в подпомагането на хората от пострадалите региони.

Още в първите часове на деня в Странско бяха почистени над 10 къщи, чиито първи етажи бяха наводнени. Изнася се покъщнина и техника от най­пострадалите домове, ринат се дворове, напълно унищожени от стихията. След като е била скъсана дига на местен язовир, най­много са пострадали къщите в най-ниската част на селото. Унищожена е и реколтата, като нивите засети с бамя – основен поминък в района, са наводнени. Доброволците ще продължат работата на терен през целия ден.

Водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова посети заедно с кандидатите за депутати Пламен Йорданов и Маноил Манев и засегнатото чирпанско село Димитриево, където мостът е почти унищожен (>>>подробности тук).

Скоро трябва да станат ясни и резултатите от микробиологичните проби на питейната вода, която по всяка вероятност е негодна за пиене. През днешния ден екипът на ГЕРБ ще отиде на място и в старозагорското село Михайлово, където ще се осведоми на място от какво хората имат нужда, за да бъде ефективна помощта, която ще бъде оказана през следващите дни.

*  *  *

Положението в старозагорското село Михайлово е тревожно, сподели с Лиляна Павлова, водач на кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за региона, кметският наместник Екатерина Андреева днес следобед.

Лиляна Павлова, заедно с кандидат-депутатите от 27 МИР Стара Загора от отбора на ГЕРБ – Пламен Йорданов и Маноил Манев, се срещнаха с Андреева и обходиха заедно с нея най-засегнатите места в селото.

Водата е отнесла около стотина метра от ремонтираната и пусната през април жп линия на изхода на гарата в посока към Стара Загора. По трасето липсва чакълът, а релсите висят във въздуха, част от близкия мост също е в тревожно състояние, установи Павлова. След като водната стихия си е пробила път през жп линията, къщите на хората не се срутили, но първите етажи са останали под вода.

Екипът на ГЕРБ координира изпращането на техника и събирането на доброволческа група, както и доставянето на бутилирана вода и хляб за хората изпаднали в нужда.

Кметът на Михайлово Екатерина Андреева е силно притеснена от положението, в което се намира повереното й населено място, особено след като в небето се появиха отново дъждовни облаци.

Водачът на ГЕРБ на кандидат-депутатите от 27 МИР, младежите от старозагорската структура на партията и доброволци ще се притекат на помощ и утре в засегнатите от наводненията населени места в района.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн