Първо място извоюва Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ на Общинската ученическа викторина

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG_3359 copyIMG_3349 copyВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ И ОЩЕ СНИМКИ >>> След оспорвана надпревара Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ извоюва първо място на общинския кръг в Националната ученическа викторина по безопасност на движението под надслов „Да запазим децата на пътя!“.

Във викторината пребориха сили със знания и умения отбори от четири училища от града – II ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Георги Райчев“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Кольо Ганчев“.

Второ и трето място си поделиха ОУ „Георги Райчев“ и ОУ „Кольо Ганчев“.

Началникът на отдел „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова даде старт на общинския кръг на викторината по безопасност на движението: „Нека вие да бъдете посланици сред вашите връстници на това какво поведение трябва да имат управляващите на моторни превозни средства, велосипедистите и пешеходците. Да бъдете добрият пример и с вашите действия да допринесете в това пътищата ни да бъдат едно по-безопасно място!“

В първия от трите кръга на викторината състезателите решаваха теоретичен тест-листовка от 20 въпроса. Във втория кръг – викторина от 10 въпроса, а в третия решаваха практическо задание от 3 части.

Трите кръга бяха оценявани от жури в състав Желязко Желязков – полицейски инспектор от сектор „Пътна полиция“ – председател, Радеа Делчева – старши експерт в звено „Организация на движението и аварийна поддръжка“ и Петко Крумов – началник отдел „Спортни дейности“ на Община Стара Загора.

Общинският кръг от Националната викторина по безопасност на движението беше организиран със съдействието на Община Стара Загора и сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР.

Целта на викторината е учениците да изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно движение на пътя. Практическите умения са свързани с вземане на решение за правилно поведение в пътната среда. Акцентът на обучението от 5 до 7 клас пада основно върху знанията и уменията им като пешеходци, пътници и велосипедисти.

Отборът на II ОУ „П.Р.Славейков“ ще представя Община Стара Загора в Областния кръг на викторината

Четири са етапите на провеждане на Националната ученическа викторина – училищен, общински, областен и национален. Тя се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Националния дворец на децата, Главна дирекция „Национална полиция“ – сектор „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст.

IMG_3342 copyIMG_6032

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн