Тридневна регионална академия на Жени ГЕРБ се провежда в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Yordanova-akademiaZheni-GERB-SZ-1Есенната регионална академия на Жени ГЕРБ в Стара Загора, на тема „Политики за борба срещу насилието спрямо жените”, беше официално открита днес, 26 ноември.

„Добре дошли в „Стара Загора с обич”! Това е нашият слоган, част от националната кампания „България има нужда от обич”. Уверена съм, че през тези дни ние ще надградим нашите качества и умения и ще бъдем още по-обединени” – каза в приветствието си областният координатор на Жени ГЕРБ в Стара Загора Анастасия Гидикова.

„Есенната академия е посветена на един от основните приоритети от нашата работна програма – „Насилието над жени, превенции и противодействия”. Форумът започна на 25 ноември – Международния ден за елиминиране на насилието над жени. Нека бъдем фокусирани върху една качествена и дългосрочна промяна в нагласите на обществото към този важен проблем” – обърна се към участниците председателят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова.

Поздрав към дамите отправи и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев. „Искам специално да благодаря на дамите от нашата структура за цялото старание и за програмата, която са подготвили за всички вас. Въпреки че през последните две години се опитват да ни обвинят за всичко, днес сме по-обединени от всякога. Заедно вървим напред и благодарение на потенциала на всеки един от вас – доброто бъдеще е само въпрос на време. Благодаря ви, че сте тук, заедно можем всичко” – каза Радостин Танев.

Успех на участниците във форума пожела и Радомир Чолаков, народен представител в 48-ото Народно събрание, председател на парламентарната Комисия по правни въпроси.

Официални гости на есенната академия бяха още депутатът Илиана Жекова, Йоана Йончева-Фильова – зам.-председател на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ и организационният секретар на ГЕРБ – Стара Загора Николай Диков.

Участниците в Есенната академия бяха приветствани на 25 ноември от областния координатор на Жени ГЕРБ – Стара Загора Анастасия Гидикова пред Алеята на обичта в парк „Йордан Капсамунов“. Арката, изобразяваща голямо сърце, беше дарена в края на септември от старозагорската структура и е част от националната инициатива на ЖГЕРБ под мотото „България има нужда от обич”.

Г-жа Гидикова връчи символичен подарък – синьо сърце на председателя на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова.

„Благодаря на домакините за този прекрасен подарък, символ на водата, небето, силата на мъжката и женската същност. Това място е олицетворение на мисията, която поехме, а именно обичта да бъде разпространена и да превърнем България в място – олицетворение на подкрепа и разбирателство. Вие бяхте първите, които реализирахте тази инициатива и вярвам, че скоро всички ще последват този пример” – сподели Екатерина Йорданова.

В петък вечерта дамите бяха част от публиката на завладяващото представление на балета „Лешникотрошачката“ в Старозагорската опера.

Gidikova-akademiaZheni-GERB-SZGidikova-Yordanova
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн