Борисов: Редовно правителство трябва да има, но с разписан документ какво да свърши за 6 месеца

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

“Ако имам възможност, за 15 до 30 дни ще спра незаконната миграция през границата ни” – заяви Борисов

P1440637P1440631По отношение на възможността за съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание, тази вечер в Стара Загора Бойко Борисов заяви: “Няма значение броят мандати. Има значение да се подпише един документ: какво това правителство да свърши в кратък срок, до 6 месеца, или максимум до Местните избори. Така няма да се оцапаме с коалиции, които не искаме. И за да не кажат после – Борисов ни свали – ако тръгнат да правят различни от подписаните неща. Така че – нека да положим усилия да се подпише документ за управление за 6 месеца, ако не искаме служебно правителство. Двете партии – ПП и ДБ – имат 73-ма народни представители. Не са се разбрали нито с нас, нито, очевидно, с БСП. Христо Иванов най-вероятно е говорил с ДПС или с “Български възход”. Ако не е – да каже.”

“За Европа е важно ние да се върнем. Защо? Най-вече за границата – отбеляза още Борисов пред форума, в който участваха представители на Фондация “Конрад Аденауер”. – Нашата пъпна връв, на ГЕРБ, е свързана с германските партии. Бях им обещал правителства, които да са само на растеж, да имат излишък – това го правехме всичките тези години. Затова преди две години България я отделиха от Румъния и нас ни пуснаха в най-”бялата” организация – Европейския банков съюз – Чакалнята на Еврозоната – а нашите съседи не. А сега за две години без Борисов и без ГЕРБ е точно обратното. Вече казват – за Еврозоната нямаме шанс. А и всички, и Хърватия, и Румъния, се дърпат да се отърват от този тежък камък, който се явява България.”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гостува в Стара Загора на регионалната академия на Жени ГЕРБ, която се провежда от петък насам.

“Стандарт енд Пуърс” прогнозира по-малко от 1% растеж на българската икономика за 2023 г. – сподели той пред форума. – Разбирате ли какво ви причиниха тези за две години? При всичките им популистки идеи – огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана шенгенска граница, потъпкване на върховенството на закона, обвинения в купуване – от избори до енергетиката. Това е резултатът” – каза Борисов. И обобщи: “На това му се казва катастрофа – във финансите, в политиката, в морала. По тази причина еврозона ще видим, но някой друг път, както се казва.”

Борисов припомни, че в края на неговото управление е оставил граница за пример, с нулева незаконна миграция. “Навсякъде в Европа ни даваха за пример като най-добрата шенгенска граница. А сега, през последния месец, избиха полицаите. Не се ли питате кой през последните две години допусна това? Трябва да ви кажа, че ако имам възможност, за 15 до 30 дни ще реша проблема с миграцията. Доказал съм, че мога. Само в България нямаше незаконна миграция. Но това не беше интересно на никого тогава. Искаха да си говорим за върховенство на закона. Като това например, действащият премиер да ме арестува по най-болшевишкия начин – без доказателства, брутално, нощно време. В държава от ЕС премиерът да определя кого да арестуват! Той сам е свидетел, сам арестува и сам се хвали. Та той въобще няма такава функция. За какво върховенство на закона говорят тия хора? Провалиха най-важното за европейците – шенгенската граница. В момента тя е изцяло отворена. Как тогава оградата работеше, а сега не работи? Цялата Еврокомисия начело с Шарл Мишел, с Урсула фон дер Лайен бяха на турската, на гръцката граница. И започнаха сега да приказват, че нямало законодателство. “

Борисов помоли от екипа му да пуснат видеозапис от парламентарната трибуна на заместник-председателя на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс. В него Свиленски цитира Кирил Петков с фразата му “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете” (на машините). И депутатът от БСП пита: “Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?”

“Това е висша степен на корупция.  – репликира тази вечер Бойко Борисов. – Да откраднеш изборите. И не го казваме ние – казват го коалиционните им партньори. Ако Прокуратурата, БОП и МВР слушат, това е изцяло търговия с власт. Ако Свиленски беше казал, че Бойко Борисов като премиер е държал кодовете, днес щеще да има протести, разправии, какво ли не. А те не искат да излъчат това в новините, не им се вижда интересно” – отбеляза Борисов. “Техните лидери все повече показват, че нищо бяло нямат у себе си. Тук дори не трябва да се говори вече за коалиция. Трябва да се говори дали трябва да ги има. Вижте им начина на мислене! Всячески искат да отидат на избори. Защото колкото повече време минава, толкова повече далаверите им излизат на светло и става опасно за тях” – допълни Борисов.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн