Възможност за работа на младежи в областни и общински администрации

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

MTSPДирекция „Бюро по труда” Казанлък уведомява за стартирала процедура по кандидатстване за работни места в областните и общинските администрации по Програма „Старт на кариерата” за заетост през 2022 г. Процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор по Програма „Старт на кариерата” е реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата предоставя възможност на безработни младежи до 29-годишна възраст с висше образование да натрупат в рамките на 12 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. Програмата цели да улесни прехода от образование към заетост и да постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

За да участват в Програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 14 септември 2022 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Младежите, които желаят да кандидатстват, могат да подават своите документи до 14 септември 2022 г. включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа лица или по електронен път чрез електронния формуляр на заявлението на адрес https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн