Безплатен градски тур „Старите сгради разказват“

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

tur-sgradi1И този септември жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето. Тази събота и неделя (10 и 11 септември) от 10.00 часа пред Туристическия информационен център (бул.“Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“

В нея ще чуете срамежливи любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички и ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предците ни.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристическия информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел. 042 62 70 98, или като последват линк към формата: https://forms.gle/A2f4pnA3eZ2Vae5Y6

Местата в групите са ограничени до 20 души. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 11 септември минимумът за група е 8 души, при по-малко записани турът няма да се състои.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн