Безплатен градски тур и тази седмица под липите

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

gradski-turВ първата събота на месец септември от 9.30 часа ще се проведе безплатен градски тур по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото пътешествие под наслов „Часовниците на Стара Загора“ е Туристическият информационен център.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари. Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавния куклен театър.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център “Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека “Захарий Княжески”.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристическия информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или като попълнят онлайн заявка в следната форма: https://forms.gle/VHgBdRb4wdh3wgoz5
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн