Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора разгледа сигнали от граждани и институции

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4357IMG_4352На свое заседание днес Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора разгледа сигнали и предложения, направени от граждани и институции. В дневния ред на работната среща влязоха 14 точки, които бяха представени от нейния председател и ресорен зам.-кмет Йордан Николов. Внесена за обсъждане бе и Актуализацията на плана на движение (АПОД) в зоната между ул. „Д-р Тодор Стоянович, ул. „Армейска“ и бул. „Цар Симеон Велики“. Ще се работи последователно за създаване на организация за еднопосочно движение по ул. „Орфей“, „Евридика“ и „Барейро“.

Да се ограничи паркирането на автомобили в района на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ също бе дискутирано по време на редовното заседание на Комисията. От дебатите стана ясно, че ще бъде поставен знак, указващ забраната пред входа на училището, както и ще се постави защитна бариера на тротоара, за да бъде ограничено спирането на МПС.

Членовете на комисията разгледаха и няколко предложения за ограничаване на престоя на автомобили по тротоари на ул. „Августа Траяна“, по ул. „Свети Княз Борис“, по ул. „Димчо Стаев“ и други. По време на заседанието бе обсъдена и възможността за създаване на еднопосочно движение и в кв. „Железник“ по ул. „Арх. Христо Димов“ от пресечката с ул. „Иван Киров Вазов“ в посока запад.

Маркирани бяха и участъци, при които се осъществяват нерегламентирани маневри за обратен завой по сигнали на граждани. На няколко такива конфликтни точки ще бъдат поставени забраняващи знаци.

Всеки, който е подал писмо до Комисията, ще получи отговор с информация от редовното заседание на Комисията по безопасност на движението.

IMG_4358IMG_4353
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн