АБВ пита МО за отправила се по АМ „Тракия“ част от комплекса за противовъздушна отбрана С-300

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3 (4)АБВ ще отправи писмен въпрос по ЗДОИ към Министерството на отбраната за забелязана на автомагистрала “Тракия” част от комплекса С-300. (С-300 е предназначен за отбраната на крупни промишлени и административни обекти, военни бази и пунктове за управление от удари на средствата за въздушно-космическо нападение, с случая столицата и ядрената централа на България).

С-300 е била забелязана на изход от София в посока Бургас в ранните часове на 24 юни. Това съобщи пред медиите в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков.

В писмото си до МО АБВ ще търси отговори на въпросите на какво основание и с чие разпореждане част от отбранителния комплекс извадена и пътува по АМ „Тракия“, поставена ли е под съмнения националната сигурност в условията на война (по думите на ресорния министър), накъде е отпътувала отбранителната система и кога се е върнала в София.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн